7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

KAPEM 4.mezunları sertifikalarını aldı

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM)'de 4. dönemde düzenlenen çeşitli kurslara katılarak başarılı olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
 
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonu'nda düzenlenen törenin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, halkın sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda geliştirmek ve daha yaygın hale getirmek amacıyla çalışmalarda bulunan KAPEM'in etkinliğini bugüne kadar düzenlediği kurslar ve mezun ettiği kişilerle ortaya koyduğunu belirtti.
 
Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KAPEM tarafından bugüne kadar düzenlenen Beden Dili ve Diksiyon, Çocuk Bakıcılığı, Makine Nakışı, Bilgisayar, İngilizce, Mefruşat, Bağlama, Tezhip, Minyatür gibi 20 farklı kursta bin 163 kişinin eğitiminin sağlandığını belirten Kaya, mezun olanların bir bölümünün kamu ve özel sektörde iş imkanlarına kavuştuğunu söyledi.
 
Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'da, örgün eğitim alanında belediyelere bu imkanın yeni Belediyeler yasasında imkan sağlanmasının ardından Nevşehir Belediyesi'nin KAPEM kanalıyla ortaya koyduğu başarılı çalışmaların oldukça sevindirici düzeye ulaştığını belirtti.
 
Fatsa, gerek kamuda Milli Eğitim, Sağlık ve Tarım Müdürlüğü'nün gelen talepler doğrultusunda açtığı kurslarla binlerce insanın eğitiminin sağlandığını dile getirerek, bunun bilgi çağında önemli bir nitelik olduğunu kaydetti.
 
Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe ise, eğitimin bir ülkenin gelişmesinde ve insan hayatında önemli bir rolünün bulunduğunu belirtti.
 
Menekşe, son Eğitim Şurası'nda da ele alınan yaşam boyu eğitim sisteminin toplumun her alanında yaygınlaştırılması yönündeki kararında oldukça önem taşıdığını belirterek, "Eğer gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmak ve bilgi toplumu oluşturmak istiyorsak, eğitimi yaşamın her alanında etkin bir şekilde yaygınlaştırmamız gerekiyor. Eğitim ve öğretimin yaşının olmadığına inanıyorum. Bu kapsamda eğitimin gerekli olduğunu, bilgi ve teknoloji toplumuna ulaşabilmenin de en temel gerçeğinin eğitimden geçtiğini tüm toplum olarak kabul etmek ve buna göre bir yapılanmanın ortaya çıkmasının da gerekli olduğuna inancımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
 
Nevşehir Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi de, teknoloji ve bilim çağını yakalayabilmenin tek yolunun eğitim olduğunu belirterek, çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmanın da nitelikli işgücü ile ortaya konulabileceğini, bunun da temelinde eğitimin yattığını ifade etti.
 
Anne ve baba eğitiminin de bu paralelde önemli olduğunun altını çizen Ergi, bu eğitim sayesinde kuşaklar arası çatışmanın da önüne geçilebileceğini vurguladı.
 
Daha sonra törende 4. dönem KAPEM kurslarını başarılı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika ve hediyeleri Nevşehir Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Nevşehir Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa tarafından verildi.
 
Bu arada kurslara verdikleri katkılardan dolayı Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa başta olmak üzere Halk Eğitimi Merkezi yöneticilerine Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
 
Sertifika töreninde KAPEM eğiticilerine de teşekkür belgeleri Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya tarafından verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 14:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?