4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

KAPEM'de 10.dönem sona erdi

Çalışmalarına 2005 yılında başlayan Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM), 10. eğitim dönemini düzenlediği sertifika töreniyle tamamladı.


Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen KAPEM'in 10. dönem birincilerine sertifikalarının verilmesi ve eğlence programına Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in yanı sıra, Nevşehir'e gelen Almanya'nın Pforzheim kenti Belediye Başkanı Chirstel Augenstein, Pforzheim kentinde 22 yıl belediye başkanlığı görevini yürüten Albert Klein, Pforzheim Alman-Türk Dostluk Derneği 2. Başkanı Şinasi Güleç, Nevşehir Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Kaya, Cafer Okur ve Atilla Seçer'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak eğitime büyük bir önem verdiklerini belirterek, eğitimin temelde altyapısının sağlıklı bir şekilde oluşturulmasının yanı sıra, eğitimli insan sayısının artırılması için tüm imkanlarını kullandıklarını söyledi. Eğitimin her alanında etkinliğin artırılmasından büyük bir mutluluk ve sevinç duyduğunu dile getiren Ünver, bundan sonraki süreçte de aynı duyarlılık içerisinde çalışmalarını sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.


Almanya'nın Pforzheim kenti Belediye Başkanı Chirstel Augenstein de, 1995 yılında başlatılan dostluk ilişkilerinin 2007 Aralık ayında imzalanan kardeş belediye protokolü ile daha da bütünleştirildiğini belirterek, kendi kenti gibi gördüğü Nevşehir'de bulunmaktan büyük bir heyecan duyduğunu anlattı.
Almanya'nın Pforzheim kenti Belediye Başkanı Chirstel Augenstein, Nevşehir'de bulunduğu süre içerisinde de olsa, bölgenin doğal, tarih ve kültür zenginliği karşısında büyük bir hayranlık duyduğunu ifade ederek, Pforzheim ile Nevşehir arasındaki dostluğun daha uzun süreli olarak devam etmesini istediklerini vurguladı.
Törende daha sonra Nevşehir'in fahri hemşerilik beratı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından Pforzheim kentinde 22 yıl belediye başkanlığı görevini yürüten Albert Klein'e takdim edildi. Klein, dostluk bağı ile birliktelik sergileyen Pforzheim ile Nevşehir'in daha da gelişmiş ilişkileri ile bu alanda önemli çalışmalar yürüteceğini söyledi.


Daha sonra KAPEM tarafından 10. dönem de açılan kurslarda, birinci gelen kursiyerlere başarı sertifikaları Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Pforzheim Belediye Başkanı Chirstel Augenstein, eski Pforzheim Belediye Başkanı Albert Klein tarafından verildi.


Etkinlikte ayrıca KAPEM bünyesinde açılan bağlama kursuna katılan öğrenciler, izleyenlere bir konser verdiler.

..
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 17:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?