4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

KAPEM'de 11. eğitim dönemi bitiyor

Nevşehir'de yaygın eğitim alanında en etkin kurumlardan biri olan Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi’nde (KAPEM), 11. eğitim dönemi bu ay içerisinde sona eriyor.

2004 yılından beri sosyal belediyeciliğin tüm nitelikleri ile yerleşmesinde etkin çalışmalar yapan Nevşehir Belediyesi'nin 2005 yılı içerisinde kent merkezindeki eğitim düzeyindeki kalite ve verimliliğin artırılması ve eğitimli insanların sayısal alanda artmasıyla birlikte istihdam gücünün hedeflenen düzeye ulaşması amacıyla ortaya koyduğu KAPEM'de 3’er aylık dönemler halinde gerçekleştirilen kurs çalışmaları başarı ile devam ediyor.

11. eğitim dönemini bu ay içerisinde tamamlayacak olan KAPEM, Paşa Konağı'ndaki ana hizmet binasının yanı sıra Bilgisayar Eğitim Merkezi, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi, Han Odası Kadın Eğitim Birimi ve Türkmenevi Kadın Eğitim Birimi'nde peş peşe açtığı kurslarla 478 kişinin bu süreç içerisinde eğitimlerini sağladı.

Bilgisayar, İngilizce, giyim, mefruşat, çocuk bakıcılığı, diksiyon, halk oyunları, bağlama, el sanatları, ebru, resim, filoğrafi ve makine nakışı dallarında 26 kursta uzman eğiticiler tarafından eğitime alınan kursiyerler, kurs bitiminde sınavdan geçirilecek. Sınavda başarılı olanlara daha sonra başarı sertifikası verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?