7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

KAPEM'de bin 480 kişiye eğitim verildi

Nevşehir Belediyesi'ne ait Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) de bugüne kadar açılan çeşitli kurslarda 1480 kişi eğitim aldı. Yıl sonuna kadar KAPEM'den faydalanan kişilerin sayısının 2 bin 300'e ulaşması bekleniyor.
 
Nevşehir Belediyesi bünyesinde bir sene önce kurulan KAPEM, bugüne kadar düzenlediği 24 farklı kursta ,gençlerin ve kadınların bilgilenmelerini sağlarken, istihdam potansiyelinin de artmasında önemli bir güç oluşturdu.
 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, bilginin en temel gelişme modeli olarak ele alındığı günümüz dünyasında, bilginin her alanda temel bir güç olduğu inancı içerisinde hareket ettiklerini ifade etti. Bu anlamda KAPEM'in gençlere ve kadınlara büyük imkanlar sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Ünver, "Bugün için gelişmiş dünya ülkelerinde bilgiyi ana temelde baz alan toplumların gelişme sürecinde ciddi ilerlemeler kaydettikleri bilinen bir gerçek. Türkiye'nin de en önemli sorunlarından biri olan eğitim konusuna yerel bazda etkin bir çözüm bulunmasının yanında,eğitim alanındaki çalışmalara eldeki tüm reel imkanları kullanarak katılabileceğimizi bugüne kadar ortaya koymaya çalıştığımız bir dizi çalışmalarla ispat etti. Türkiye'nin en modern bilgisayar eğitim merkezlerinden birini Nevşehir'de hizmete kazandırdık. Aynı anda 70 kişinin yararlanabileceği bilgisayar eğitim merkezinde 4 dönemde de 280 insanımıza bilgisayar teknikleri konusunda bilgi sahibi yaptık. Sadece bilgisayar alanında da eğitimlerimiz kalmayacak, toplumda yaşayan insanlarımızın gerek bilgi becerilerinin geliştirilmesi diğer yanda kişisel el becerilerinin geliştirilmesi yönünde de kurslar açacağız.Kurumsal bir yapı ağına kazandırdığımız KAPEM, kısa bir gelecekte Nevşehir'in en modern bilgi teknolojisi merkezine dönüşecek ve bu kimliği ile adından ciddi yönde söz ettirecek bir eğitim kurumu olacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?