5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kar ekipleri durmuyor

NEVŞEHİR'DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Nevşehir'de hafta başından itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Nevşehir'de özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırarak tipi şeklinde yağan kar, Hacıbektaş, Avanos ve Kozaklı ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saat içerisinde metrekareye 10 kilogram yağışın düştüğü Nevşehir'de kar kalınlığının şehir merkezinde 13 santimetre, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştığını bildirdi. Yetkililer, kar yağışının bir süre daha devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar, oluşturulan 6 ayrı karla mücadele ve tuzlama ekibinin çalışmalarını kar yağışının yoğun olduğu Ürgüp, Hacıbektaş ve Derinkuyu ilçelerinde sürdürdüğünü belirtti. Tatar, yoğun tipi nedeniyle gece sona erdirilen karla mücadele çalışmalarının bu sabah saatlerinde yeniden başlatıldığını belirterek, ulaşımın güçlükle sürdürülmesine karşın kent genelinde kapalı köy yolunun bulunmadığını söyledi.

Öte yandan, Nevşehir Belediyesi ekipleri de kent merkezinde ulaşımın sağlıklı olarak yürütülmesi için tuzlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:47:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?