6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kar patates üreticilerini vurdu

Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezi olan Nevşehir'de, patates üreticileri kar ve soğuk havaya hazırlıksız yakalandı. Sağanak yağışlar ve karla birlikte bölgede 150 bin ton patates toprak altında kaldı.
 
Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç yaptığı açıklamada, 25 bin hektarlık bir alanda patates üretiminin yapıldığı Nevşehir'de, şu an halen 5 bin hektarlık alanda 150 bin ton patatesin hasat için beklediğini söyledi. Üreticilerin soğuk hava ve kar yağışına hazırlıksız yakalandığını belirten Tunç, aşırı yağmur ve sonrasında yağan kar nedeniyle patates tarlalarında hasat yapamadıklarını söyledi.
 
Kar yağışı sonrası meydana gelebilecek bin don nedeniyle hasadı yapılamayan patateslerin çöpe dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Tunç, "2006 yılının ilk karı nasıl araç sahiplerini zincirsiz, kar tipi lastiksiz yakaladıysa patates üreticilerini de aynı şekilde hazırlıksız yakaladı. İlimizdeki patates tarlalarının yüzde 30 unda henüz hasat yapılmamıştı. Yağmur ve kar sonrasında ise bu tarlalarda tarım makinelerinin çalışması imkansız hale geldi" dedi.
 
Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, sel ve don olayları sonrası büyük zarar gören üreticilerin hükümet tarafından desteklenmesini istedi.
 
Tunç, "Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde son bir ay içerisinde don ve sel olayları yaşandı ve bu da üreticileri zor duruma soktu. Bu bölgelerdeki üreticilerin mağduriyetinin hükümet tarafından giderilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 10:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?