4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kar suları sel oldu

Nevşehir'de dağlarda eriyen kar sularının oluşturduğu sel, birçok köyde afete neden oldu.

Asfalt yolların çöktüğü köylerde çok sayıda evi su basarken, depolardaki yüzlerce ton patates sular altında kaldı.


Nevşehir'de son günlerde artan hava sıcaklıkları ve sonrasında etkili olan lodosun dağlardaki karları eritmesiyle sel meydana geldi. Selin etkili olduğu Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyü ve Kaymaklı beldesine bağlı köylerde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Birçok evin selden zarar gördüğü Mazı köyündeki depolarda bulunan yüzlerce ton patates sel altında kalırken, köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi de kullanılamaz hale geldi.


Deposunda bulunan 100 ton patatesten zarar gören 30 tonunu çöpe dökmek zorunda kaldığını belirten 65 yaşındaki Fadime Öztürk, "Tüm emeklerimiz bu depodaydı. Sel evimizde ve depomuzda büyük zarar açtı. Bize yardım edilmesini istiyoruz" dedi.


Köy muhtarı Naci Yılmaz ise son 2 gündür etkili olan sel nedeniyle köylerinin kasaba ve ilçe merkezi ile bağlantısının güçlükle sağlandığını ve büyük çapta maddi hasarlarının oluştuğunu söyledi.


Öte yandan selden zarar gören Mazı köyünde incelemelerde bulunan Ürgüp Kaymakamı Recep Soytürk, hafta içerisinde köyde hasar tespit çalışması yapılacağını ve selden zarar gören köylülerin yaralarının sarılacağını söyledi. Mazı köyünde ayrıca sel nedeniyle ilköğretime bir gün ara verildiği açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 15:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal sönmez IP: 81.213.89.xxx Tarih : 13.03.2008 18:54:09

ya önlemini almazsan karların erimesiyle sel falan almaz sen eşeği sıkı bağlada kurt kaptıktan sonra yardım iste