3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Karain ne zaman taşınacak?

Nevşehir Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdülkadir Tatar, yapı taşlarında kanserojen madde tespit edilen Karain köyünde oturan vatandaşlar için TOKİ tarafından afet konutu yapılacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdülkadir Tatar, kanserojen madde tespit edilen Ürgüp ilçesine bağlı Karain köyünün taşınması için yürütülen çalışmalarda önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.

Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Karain köyünde oturan vatandaşların Ürgüp ilçesine taşınmasının planlandığını belirten Tatar, bununla ilgili olarak köyde imar ve hak sahipliği çalışmalarının da sona erdiğini kaydetti.

Karain köyündeki 135 konutta oturan vatandaşlar için Ürgüp çıkışında yeni 99 konuttun yapılacağını söyleyen Abdülkadir Tatar, "Bununla ilgili olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasındaki sözleşme imzalandı. TOKİ ilk etapta vatandaşlar için 80 metrekare büyüklüğünde evler yapmayı düşünüyordu, biz ise buna itiraz ettik. Şuanda TOKİ 100 metrekare büyüklüğünde ev yapacak. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ihalenin ardından yeni konutların yapımına başlanacak ve Karain köyünde oturan vatandaşlar ilçe merkezine taşınacaklar" dedi.

Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdülkadir Tatar, konutların yapımının tamamlanmasından sonra Karain köyündeki eski evlerin yıkılıp üzerlerinin toprakla örtüleceğini de sözlerine

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 23:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?