3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

'Kardeş Kent' protokolü imzalandı

Nevşehir ile Almanya'nın Neuss kenti arasında her iki kent arasında ilişkilerin her alanda en üst düzeyde ortaya konulması yönünde ortak karar birliğine varılması için 'Kardeş Kent' protokolü imzalandı.

Nevşehir ile Almanya'nın Neuss kenti arasında 2006 yılında başlatılan karşılıklı kardeş kent olunmasına yönelik çalışmalar, her iki kent Belediye Meclisi üyelerince de onaylandı. İlki geçen yıl Aralık ayı içerisinde Almanya'nın Neuss kentinde imzalanan kardeşlik protokolünün ikinci kısmı Nevşehir'de, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Neuss Belediye Başkan 1. Yardımcısı Angelika Quiring tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde imzalandı.

Nevşehir ile Almanya'nın Neuss kentini kardeş kent haline getiren imzaların atılması için Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ne gelen Neuss Belediye Başkanı 1. Yardımcısı Angelika Quiring ve beraberindeki heyet, Nevşehir Belediyesi Mehteran bölüğü tarafından marşlarla karşılandı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Nevşehir belediyesi fasıl heyeti, Nevşehir yöresine ait çeşitli türküleri seslendirdi.

Törende daha sonra Nevşehir ile Neuss kentlerini kardeş kent haline getirecek imza törenine geçildi. İmza töreninde konuşan Neuss Belediye Başkanı 1. Yardımcısı Angelika Quiring, Nevşehir'de her iki kente hayırlı olan bir çalışma için bulunduklarını belirterek, 'Kardeş kent' uygulamasının Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ve sevginin geliştirilmesine de önemli faydalar sağlayacağına inandığını söyledi.

Quiring "Artık herkes ortaya koymaya çalıştığımız bu dostluğun geliştirilmesi için bir şeyler yapacak. Bizim yaşadığımız kentte 14 bin Türk var ve bunların 3 bini aşkın bölümü Nevşehir'li. Biz bundan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz.Onlarla sıkı bir dostluk ilişkisi içerisindeyiz.Bu insanların yaşadığı Nevşehir kentini de artık bu imzalarımızla kendimize ait bir kent olarak görmek istiyoruz. Bu konuda Nevşehir Belediyesi'nin aldığı mesafeyi de oldukça sevindirici buluyoruz"dedi.

Türkçe olarak imza törenine katılanlara teşekkür ederek kürsüden ayrılan Quiring, salondan büyük alkış aldı. Ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de günümüz dünyasında artık insanların hangi dil, din ve ırktan olduğunun önemli olmadığını, dostça ve kardeşlik içerisinde yaşamın büyük bir önem kazandığını vurguladı. Nevşehir olarak bu yönde her türlü çabanın gösterileceğini kaydeden Ünver, kardeş kent uygulamasının her iki kent insanlarına da faydalar getirmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra Nevşehir ile Neuss'u kardeş kent haline getiren protokolün ikinci kısmı imzalandı. Neuss kenti heyetine, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir kokteyl verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:23:25
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 18:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?