6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kasa hırsızları kaçamadı

NEVŞEHİR’in Avanos İlçesi Altıpınar Köyü’nde, girdikleri evdeki, içinde 120 bin YTL'lik para, altın ve senetle tabanca bulunan kasayı alıp kaçan zanlılar, jandarma tarafından yakalandı.


Önceki gün, yurt dışında çalışan İsmail Sönmez’in evine giren A.V., M.D., G.T. ve G.A. iddiaya göre ev sahibinin evde olmamasından yararlanıp çelik kasayı alarak kaçtı. Çelik kasanın üst kısmını üzerindeki anahtarla açan zanlılar, alt bölümünü de kırarak, içindeki yaklaşık 120 bin YTL'lik para, bilezik, cumhuriyet altını, saat, zincir ve bir ruhsatsız tabanca ile tabu belgesini aldı.

Jandarma tarafından aranan A.V., G.A., G.T., ve M.D., Kocasinan İlçesi Yemliha yol ayrımında kontrol yapan Kocasinan İlçesi Jandarma ekiplerince yakalandı. Kalaba-Himmetdede arasındaki çevreyolu üzerinde bir ağacın altına attıkları kasanın içinden çıkan para ve ziynet eşyalarını paylaşan ve yaya olarak yollarına devam eden zanlılar, jandarmayı görünce kaçmaya başladı. Kısa sürede yakalanan sanıklar, suçlarını itiraf etti. Çelik kasası çalınan İsmail Sönmez, “Kızlarımın saklamam için verdiği altınlar, işten çıkartıldığım için aldığı 5 bin euoro tazminat ve yeni ev almak için sattığım evin parası çelik kasasaydı. Bulunacağına hiç inanmadım ve ençok emanet olarak bana bırakılan ziynet eşyalarının çalınmasına üzüldüm. Hemen jandarmaya haber verdim. Ben, kalp hastasıyım, paramı ve eşyalarımı bulup bana teslim eden jandarmamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Poliste 30 suç kaydı bulunduğu belirlenen zanlılar, sorgularının ardından Adliye’ye sevk edilecek.

Demet ÖZTÜRK/DHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 13:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?