3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kavak'a çok amaçlı spor salonu

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kavak beldesine, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Kavak Belediyesi işbirliğinde çok amaçlı spor salonu yapılıyor.

Kavak beldesinde şehir yolu mevkiinde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Kavak Belediyesi işbirliğinde yapılacak olan çok amaçlı spor salonunun temeli törenle atıldı. Törene Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintamur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 350 bin TL harcama ile 3 ayda tamamlanması planlanan spor salonunun temel atma töreninde konuşan Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker, yapılacak olan spor salonunun belde gençlerinin spor yapmalarına olanak sağlayarak sağlıklı bir nesil yetişmesine yol açacağını kaydetti.

Paker, “Hepimizin bildiği gibi belediyeler, o belde, ilçe ve ilde yaşayan halkın müşterek ihtiyaçlarının giderilmesi için faaliyet gösteren tüzel kişilikler, kamu idareleri. Belediyelerimiz bu anlamda halk için hizmet üretmek durumunda. Bu tesiste bu beldede yaşayan gençlerimizin ve vatandaşlarımızın spor yapmalarına olanak sağlayacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün katkıları ile yapılacak olan tesisin Kavak beldesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit ise, yapılacak olan tesisin keşif bedelinin yüzde 30'luk bir bölümünün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından, geri kalan bölümünün ise belediye öz kaynaklarından karşılanacağını kaydetti.

Nevşehir Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tesisin yapımına yönelik katkılarından dolayı teşekkür eden Yiğit, “Son yıllarda belde halkımızın yaşam standartlarının arttırılması amacıyla birçok önemli çalışmaya imza attık. Bu tesiste beldemizde sporun gelişimine ciddi katkılar sağlayacak. Bundan sonraki hedefimiz beldemize birde kültür merkezi kazandırmak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor ve bu tesisimizin de temelini önümüzdeki günlerde atacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından spor salonunun temeli törenle atıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 14:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel OSMA IP: 81.213.233.xxx Tarih : 10.07.2009 19:24:15

tüm kavak halkına hayırlı uğurlu olsun mardinden sevgilerle......