5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kavşak araç trafiğine açıldı

ŞEHİTLİK KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI

Nevşehir'de Şehitlik Köprülü Kavşağı'nın yapımı sona erdi. Araç trafiğine açılan kavşaktaki çevre düzenleme çalışmaları ile yeşilliklerin hakim olduğu bir kavşak görünümü ortaya çıktı.

85 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Şehitlik Köprülü Kavşağı için binlerce araçlık hafriyat çalışması yapıldı.Kimi günler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden çalışmalar, sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Şehitlik Köprülü Kavşağı, Aksaray girişinde Nevşehir'i bir dünya kenti normlarına uygunluğunu test eden önemli yatırımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

İlk etapta bin 200 metreye ulaşan asfaltlama çalışmalarının ardından sadece köprü üzerinden geçişlerin sağlandığı Şehitlik Köprülü Kavşağı'nda tüm çevre aksamının da yapımının tamamlanması ile, Şehitlik Köprülü Kavşağı'nın tüm alanlarında ulaşım rahatlıkla sağlanabilir hale geldi. 85 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Şehitlik Köprülü Kavşağı'nın yaklaşık 50 bin metrekarelik bir bölümünde yeşil alan çalışması yapıldı.Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü'nün işbirliğinde gerçekleştirilen bu kapsamlı çalışmalarda 10 bini aşkın çeşitli türde fidan ve süs bitkisinin dikimi yapıldı.Şehitlik Köprülü Kavşağı'na ismini veren Şehitler Parkı'nda da düzenleme çalışmalarının bu kapsamda gerçekleştirildi ve köprü üzerindeki asfaltın dışında tüm yol geçişleri kilitli parke taşı ile döşendi.

ŞEHİTLİK KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI
ŞEHİTLİK KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 11:40:02
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 11:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 88.228.229.xxx Tarih : 3.09.2010 07:34:32

Nevşehirde hayal  edilemeyacek işler yapılıyor.