3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kayadan oyma kültür merkezi bitti

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, yapımına 2008 yılında başlanan kayadan oyma kültür merkezi tamamlandı. Yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal olan merkez, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Nevşehir'in Nar beldesindeki Topraklı mevkiinde yapımına 2008 yılının Ocak ayında başlanan çok amaçlı kayadan oyma kültür merkezi, tamamlandı. Yerin 20 metre altında tüf kayaların oyulması ile yapılan bin kişi kapasiteli kültür merkezi, yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal oldu.

Bölgede ve Türkiye'de benzeri bulunmayan ve bin 500 metrekare kapalı alandan oluşan kayadan oyma kültür merkezi içerisinde konferans, sergi ve toplantı salonları, mutfak, kafeterya ve bunları birbirlerine bağlayan tüneller yer alıyor. Dünyanın ilk kayadan oyma kültür merkezi olma özelliğini taşıyacak olan merkezin Kapadokya bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirten Nar Belediye Başkanı Yusuf Kurugöllü, beldelerinin de bu merkez sayesinde kongre turizminde söz sahibi olacağını kaydetti.

Merkezin yapımında belediye işçilerinin çalıştığını ve inşaat çalışmalarının sona erdiğini belirten Kurugöllü, "Kapadokya turizminde en çok eksikliği hissedilen konulardan birisi, hiç kuşkusuz kongre merkeziydi. Bölgemizde bazı
otellerimizin ve belediyelerimizin kongre merkezleri var ancak bu şekilde doğal kayadan oyma bir merkezin örneği yok. Kendi mesleğimin de kaya oymacılığı olmasından dolayı beldemize böyle bir merkez yapmayı planladık. Hem kendi imkanlarım hem de belediye imkanları ile çalışmalarımızı kısa sürede tamamladık. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.105.xxx Tarih : 6.11.2008 08:30:42

VATANIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN...AYNI ZAMANDA HALKA AÇIK OLSUN,,,BİRİLERİNE VEYA KİŞİYE ÖZEL KURULUŞ HALİNE GELMESİN (( HEP ÖYLE OLURDA))