4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kayadan oyma kültür merkezi

Nevşehir'in Nar beldesinde belediye tarafından yaptırılan kayadan oyma kültür merkezinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Nar beldesinin Belediye Başkanı Yusuf Kurugöllü, beldelerinin seyir tepe mevkisine 850 kişi kapasiteli çok amaçlı kültür merkezi yaptırdıklarını söyledi. Yerin 20 metre altında, tüf kayaların oyulması ile yapılan merkezin maliyetinin yaklaşık 1 milyon YTL olduğunu belirten Kurugöllü, 2008 yılı başında başlanılan çalışmalarda önemli bir mesafe aldıklarını kaydetti.

Türkiye’nin ilk kayadan oyma kültür merkezi olma özelliğini taşıyacak olan merkezin, bölge turizmine de önemli katkılar sağlayacağını belirten Nar Belediye Başkanı Yusuf Kurugöllü, "Çok amaçlı olarak planladığımız merkez için yoğun bir çalışma programı uyguluyoruz. Yeraltında tüf kayaları oyarak yaptığımız bu merkez belki de dünyada bir ilk olarak. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerinde büyük ilgisini çekeceğini tahmin ediyoruz. Buranın yapımını tamamladıktan sonra hemen merkezin önüne bir de seyir noktası yaparak Nar Vadisi'ni turizme kazandıracağız. Bu çalışmalarımızı 2008 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 14:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?