4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

'Kaza, balon turlarını etkilemedi'

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, balon kazasının bölge turizmine ciddi bir etkisinin olmadığını ve balon turlarına katılan turist sayısında düşüş yaşanmadığını bildirdi.

KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya bölgesinde geçtiğimiz hafta bir İngiliz turistin ölmesi ve 10 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan balon kazasının bölge turizmine etkisini değerlendirdi. Kazadan dolayı büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Demir, kazanın bölgede bulunan ve balon turlarına katılan turistlerde bir tedirginlik oluşturmadığını vurguladı.

Demir, "Trafik ve uçak kazalarına göre balon kazaları milyonda bir ihtimal meydana gelebilecek bir olay. Balon aynı zamanda dünyanın en
güvenilir ulaşım araçlarından biri. Buna karşın maalesef bu tür kazalar çok nadir de olsa meydana gelebiliyor. Kaza nedeniyle bölgedeki balon turlarında beklediğimiz etkilenme olmadı. Kazanın ardından bölgede turlar düzenlenmeye devam ediyor ve turlara katılan turist sayısında herhangi bir düşüş yok" dedi.

Avrupa'nın ve Uzak Doğu'nun çeşitli ülkelerinden bazı turist gruplarının Kapadokya'yı özellikle balona binmek için tercih ettiklerini ve balon turlarının bölge turizmi için büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Nazif Demir, bölgede her yıl 100 bini aşkın yerli ve yabancı turistin bu turlara katıldığını kaydetti.

Demir, "İlginç jeolojik yapısının yanı sıra peribacaları, peribacalarına oyulan yerleşim yerleri, yeraltı şehirleri, kaya kiliseleri ve eşsiz güzellikteki vadileri ile yeryüzündeki ender doğal ve kültürel merkezler arasında yer alan Kapadokya'da, bu güzellikleri gökyüzünden izlemek isteyen turistler için balon turları düzenleniyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra elverişli hava koşulları nedeniyle otoriteler tarafından dünyada balon uçuşlarının yapılabildiği en gözde mekan olarak kabul edilen Kapadokya'da 1989 yılında başlayan balon turları, bugün sayıları hızla artan balon firmaları ile birlikte bölge turizmine de önemli bir ivme kazandırıyor. Sadece 2007 yılında 100 bini aşkın kişinin balon turu yaptığı Kapadokya'da, bugün 9 ayrı balon firması bulunmakta. Bu firmalar tarafından profesyonel pilotlarla gerçekleştirilen balon turlarına katılmak isteyen yerli ve yabancı turistler sabahın erken saatlerinde kalkarak uçuş bölgelerine hareket ediyor. Henüz havanın yeni aydınlandığı bu saatlerde balonlara binen turistler, farklı tur tercihlerine göre Kapadokya bölgesini gökyüzünden izleme şansını yakalıyor. Balonların ilk hareket anında Kapadokya semalarında yaşanan balon trafiği gökyüzüne eşsiz bir
güzellik katıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:35:02
Güncelleme :3 Haziran 2009 Çarşamba 17:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?