4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kazı çalışmaları Haziran'da başlıyor

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan Sobesos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmalarına haziran ayında başlanacağı öğrenildi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi köyünde, 2002 yılında yapılan kaçak bir kazı sonrasında ortaya çıkartılan ve Genç Roma ile Erken Bizans dönemine ait Sobesos Antik Kenti'nde kazı çalışmalarının bu yılda süreceği bildirildi.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Halis Yenipınar, 2002 yılında başlanılan kazı çalışmalarında bugüne kadar önemli bir mesafe aldıklarını belirterek, antik kentinde hamam, toplantı salonu, mezar şapeli ile birlikte 100'e yakın mezarın gün ışığına çıkartıldığını açıkladı.

Bu yıl haziran ayında başlaması planlanan ve kendisinin başkanlık edeceği kazı çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermayeler İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nden 60 bin TL ödenek talebinde bulunduklarını ifade eden Yenipınar, kazı çalışmalarında 30 kişilik bir ekibin görev alacağını belirtti.

Halis Yenipınar, "Bu yıl planladığımız kazı çalışmalarında, daha önce kazı çalışması yapılan hamam ile toplantı salonu arasındaki mimari yapıyı gün ışığına çıkartmaya çalışacağız. Önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan kazı çalışmaları sonunda burası bölgenin önemli bir turizm merkezi haline gelecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?