5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kent ormanı için çalışmalar başladı

KENT ORMANI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Nevşehir Belediyesi ile Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği içerisinde Kahveci Dağı'nda 200 dönümlük arazide oluşturulacak Kent Ormanı için çalışmalar başlatıldı.

Kent Ormanının bulunduğu alanın daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşturulması için dozerler ve dev kaya kırıcı özelliği bulunan iş makinaları Kahveci Dağı'nda yeni yol alanlarının kazandırılmasının yanı sıra,yol genişletilmesi için dev kayaları parçalama çalışmalarını devam ettiriyorlar.

Nevşehir'de kurulması öngörülen Kent Ormanı ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta Pozantı Orman İşletme Müdürü Mustafa Turpçu ile yapılan görüşmelerin ardından Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen ekipler Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile işbirliği halinde gerçekleştirdikleri yol açma ve yol düzenleme çalışmalarını önümüzdeki hafta sonunda tamamlayacaklar. Nevşehir'in genel görünümünü oldukça farklı bir hale getirerek yeşil zenginliğine ciddi ivmeler kazandıracak Kent Ormanı içinde 50 bine yakın Sedir,Çınar,Karaçam ve Ihlamur fidanları dikilecek.Kent Ormanı'nda ayrıca kamelya, pergole, oturma grupları, yürüyüş yolları ile seyir teraslarının da oluşturulması planlanıyor.

KENT ORMANI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 09:36:02
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 09:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?