6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kentsel dönüşüm projesi

Nevşehir'de modern ve çağdaş kent oluşumu açısından yüzyılın projesi olarak da değerlendirilen Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Projenin uygulanacağı merkezlerde oturan vatandaşların bilgilendirilmeleri amacıyla geçtiğimiz hafta başlatılan toplantılar sürerken, siyasi partilerin temsilcilerine de Nevşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda proje ile ilgili brifing verildi. 

Nevşehir'de siyasi partilerin İl başkanı, Merkez İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi düzeyinde katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Okur, Nevşehir'in en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Karasoku, Herikli, 20 Temmuz, Hacı Rüştü ve İbrahim Paşa Mahallesi gibi alanlarda imar planı uygulamalarının oldukça zor olduğunu belirtti. 

Gerek yerleşim alanlarında ve gerekse plan konusunda 10 yıldan beri çalışılan Karasoku Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin gerek aleyhinde ve gerekse lehinde birçok görüşün ortaya çıkacağını dile getiren Okur, "Bunları karşılıklı görüş alışverişi, hoşgörü ve uzlaşma içerisinde çözebileceğimize inanıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelecek itirazları Meclis toplantılarımızda da görüşüp karara bağlayacağız. Nevşehir Belediyesi olarak ana hedefimiz gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir kent kazandırabilmektir" dedi. 

Nevşehir'de yüzyılın projesi olarak da değerlendirilebilecek köklü bir çalışma yapıldığını vurgulayan Okur, "Hepimizin ortak düşüncesi yıkıntı, virane ve harabe bir kent konumundan çıkıp, daha modern yöntemler kullanılarak oluşturulmuş bir kent içerisinde hayat sürdürebilmek. Bu ortak hedefe ulaşabilmek için de hepimize görev düştüğüne inanıyoruz" diye konuştu. 

Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik toplantılar, Nevşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda devam edecek.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 11:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet nurlu IP: 88.233.42.xxx Tarih : 7.06.2006 22:50:30
kentsel çözüm pırojesi altında vatandaşın evini yıkmak arsasını almak vatandaşı tamamen madur edeceği kanatındayım elbette yolların genişlemesini yeni biaların oluşmasını isterim fakat benide kara soku mah sakinleride arsasını alıp 50 hisenin içerisine ortak etmek kimsenin istemediği pırojenin uygulanması halinde vatandaşın yasal yollardan baş vuracağı kanatındayım