4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kentsel Dönüşüm son sürat sürüyor

Nevşehir Belediyesi'nin 21. yüzyıla uygun bir şehircilik vizyonu çerçevesinde ortaya koyduğu Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ ile işbirliğiyle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oluşturduğu yeni toplu sosyal yaşam alanlarının inşaatı devam ediyor.

Halen 2 dev bloğun yükseldiği ve diğer blokların birbiri ardına yükselme aşamasına getirildiği yeni sosyal yaşam alanlarında, diğer sosyal birimlerinde inşaatı yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 704 konutluk çok katlı binaların yanı sıra sosyal merkezlerinde inşaat çalışmalarının 2010 yılı içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine verilmesi planlanıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, sahip olduğu değerler ışığında bir dünya şehri konumunda ele aldıkları Nevşehir'i, çağın gerektirdiği şehircilik normları ile daha da ileri düzeye götürmeyi ana çalışma ilkelerinden biri olarak değerlendirdiklerini belirterek, vatandaşların da büyük kentlerdeki yaşam düzeyine eş değer bir yapıdan yararlanması gerektiği düşüncesi ile hareket ettiklerini söyledi.

Şehir içerisinde daha modern şehir oluşturulmasının TOKİ işbirliği içerisinde ortaya koydukları Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ile en ileri seviyeye yönleneceğine inandığını vurgulayan Ünver, Nevşehir'in gerçekte sahip olduğu ancak bugüne kadar etkin bir şekilde ortaya konulmaktan alıkonulan kaynakları en verimli ve etkin bir şekilde hareket ederek, vatandaşlara modern şehircilik alanında en temel hizmetleri sunma kararlılığı içerisinde olduklarını belirtti.

Nevşehir'de son yıllarda oluşturulmaya yoğun çaba gösterilen modern şehircilik gereklerine uygun bir yapılanma konumundaki bu projelerin hayata geçirilmesi ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin bulunduğu alan çağdaş şehirciliğin normlarının en sistemli olarak yapılandırıldığı alanların da başında gelecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 11:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?