3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kep fırlatıp mezun oldular!

Nevşehir Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi ikinci mezunlarını verdi. 83 öğrencinin mezun olduğu fakültede mezuniyet töreni düzenlendi.

Nevşehir Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde fakülteye bağlı Turizm İşletmeciliği ve Turizm Otelcilik bölümü ile Turizm Rehberliği bölümlerinden 83 öğrenciye diplomaları verildi.

Mezunlar, diplomalarını Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve öğretim görevlilerinden aldı.

Törende konuşan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversitenin bilgi üreten, bilimsel gelişmeye öncülük eden, toplumu bilimin ve aklın ışığında yönlendirerek aydınlatan, ülke sorunlarına gerçekçi çözümler arayan ve bulan, evrensel değerleri ulusal değerler ile bütünleştirerek genç kuşaklara aktaran kurumlar olduğunu söyledi. Kılıç, "Yaşamınızda yeni bir başlangıç oluşturan bu önemli ve mutlu gününüzde hepinizi yürekten kutluyorum. Aldığınız diploma, ailenizin, sizin, eğitimcilerinizin emek ve özverisinin gurur verici buluşmasını temsil ediyor. Sizler genç üniversitemizin aynı zamanda köklü bir biriminden mezun olmanın gururunu yaşıyorsunuz. Ülkemizin, yeni, bir o kadar da seçkin üniversitesinden mezun olan sizler, önümüzdeki dönemde bilgi ve birikiminiz, dinamikliğiniz ve yaratıcılığınız ile ülkemizin geleceğine yön vereceksiniz. Mezun olurken kendi alanınızla ilgili her şeyi öğrenmiş bulunuyor olarak değil, öğrenmeye hazır hale gelmiş bireyler olarak mezun olduğunuzu unutmayınız. Mesleki bilgi ve becerilerinizi ve insani niteliklerinizi geliştirmeye lütfen devam ediniz. Geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz sizlerin, sağlam bir kişiliğe, sorun çözücü yetkinliğe kavuşmanızı, dünyanın her ülkesinde kendinizi kanıtlayacağınız bilgi birikim ve deneyimi edinmenizi amaçladık ve bu amaçlar doğrultusunda eğitim ve öğretiminizi yaptık ve sizleri mezun ettik" dedi.

Daha sonra öğrenci ailelerine seslenen Kılıç, "Büyük bir emekle desteklediğiniz, maddi manevi fedakarlıklardan kaçınmadığınız evlatlarınız bugün mezun oluyorlar. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Evlatlarınıza inanmaya, onlara güvenmeye ve destek olmaya devam edin. Evlatlarınız iş hayatında da kendi yollarını bulacaklar ve orada da büyük başarılar göstereceklerdir" diye konuştu.
Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise konuşmasında, Türkiye'nin aydınlanma, çağdaşlaşma ve gelişme çabalarının başarısının, cumhuriyetin temel kurumlarından olan üniversitelerin ve üniversite gençliğinin başarısına bağlı olduğunu vurguladı.

Vali Hacımustafaoğlu, "Nevşehir ve çevresinin sosyal ve kültürel gelişmesini hızlandıracak Nevşehir Üniversitesinin kurulması için büyük çaba harcanmış, Nevşehirlilerin en büyük projesi olarak bu üniversiteye her zaman sahip çıkılmıştır. Değerli rektörümüz ve öğretim üyelerimizin gayretleri ile Nevşehir Üniversitemiz kısa süre içinde Türkiye'nin başarılı bilim ve öğretim kurumlarından birini yaratacağına Nevşehir Üniversitesi'nin bu konuma ulaşacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kuşluvan mezuniyet töreninde öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Kuşluvan konuşmasında, "Üniversiteler bireylerin bilgi ve beceriler kazanması, özgür düşünebilmesi ve kendi kendine bir şeyler öğrenmesi için sadece bir alt yapıdır. Bundan sonraki yaşamınızda öğrendiklerinizi bilgi ve becerilerinizi geliştirmeye devam edin'' dedi.

Törende önce dönem birincilerine sonra da diğer öğrencilere diplomaları verildi.
Mezuniyet töreni, öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatıp, sevinç gösterilerinde bulunması ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 20:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?