4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kilise gezisinde talihsiz kaza!

Türkiye'deki ziyareti kapsamında Nevşehir'e gelen Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ve beraberindeki 150 kişilik heyet, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Konuk Cumhurbaşkanı, gezdiği kiliseden çıkarken kafasını kapının pervazına vurarak talihsiz bir kaza atlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ve beraberindeki milletvekili ile işadamlarından oluşan 150 kişilik heyet, öğle saatlerinde havayolu ile Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Havalimanı'na geldi.

Burada Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen ve İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan tarafından karşılanan Portekiz Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet, daha sonra Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik yerlere gitmek üzere buradan ayrıldı.

İlk olarak Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezen Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ve eşi Maria Cavaco Silva, Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar ve beraberindeki rehberlerden peribacalarının jeolojik oluşumu ve tarihi hakkında bilgi aldı. UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras listesine alınan Göreme Açık Hava Müzesi içerisinde eşi ile el ele tutuşarak peribacalarını gezen konuk Cumhurbaşkanı, sık sık gazetecilere poz verdi.

Peribacalarının içerisine girerken de eşinin elini bırakmayan Cumhurbaşkanı Silva, Yılanlı Kilise'den çıkarken korumalarının tüm dikkatine rağmen başını kilise kapısının pervazına vurdu.Müze içerisindeki kilise ve şapelleri de gezen Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, daha sonra kendisini takip eden Portekiz ve Türk gazetecilere ayrı ayrı açıklamalarda bulundu.

Portekizli gazetecilere Türkiye'de gezisi hakkında bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Silva, Türk gazetecilere ise Kapadokya bölgesine karşı duyduğu hayranlığı anlattı. Peribacalarından oldukça etkilendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Silva, bölgeye daha fazla Portekizli turistin gelmesi için çaba göstereceğini vurguladı.

Heyet, Göreme Açık Hava Müzesi'nden sonra Göreme beldesindeki Alaturka Restoran'da öğle yemeği yedi.Bu arada beldeye ziyaretlerinden dolayı Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından konuk Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'ya, peribacası maketi ve bölge fotoğrafı hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:57:36
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 19:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?