4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kırk Şehitler Kilisesi yenileniyor

KIRK ŞEHİTLER KİLİSESİ’NDE RESTORASYON ÇALIŞMASI

Sivas'da Romalı askerler tarafından öldürülen 40 Hıristiyan asker adına 13. yüzyılda Bizanslılar tarafından Kapadokya'da yaptırılan Kırk Şehitler Kilisesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi köyünde bulunan kilisede, Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar'ın başkanlığında Niğde Müze Müdürü Fazlı Açıkgöz, İtalya Tuscia Viterbo Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Maria Andaloro'nun yanı sıra Türk ve İtalyan restoratörlerin katılımı ile gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının bu yıl ki bölümünde, önceki çalışma döneminde yapılan incelemelerde yapım teknikleri ve bozulma durumları açısından farklılık gösterdiği anlaşılan güney nef tonozu ile kuzey nefin apsis ve tonozunda başlanarak, bu alandaki resimlerin yüzeylerinin temizlenmesi ve sıva ile resimlerin sağlamlaştırılma çalışmaları yapıldı.

Yaklaşık bir ay süre ile devam eden Kırk Şehitler Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmalarının 2011 yılında sona ermesi planlanıyor.

KIRK ŞEHİTLER KİLİSESİ’NDE RESTORASYON ÇALIŞMASI
KIRK ŞEHİTLER KİLİSESİ’NDE RESTORASYON ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 11:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?