4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kırmızı ışık ihlaline kameralı takip

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin çeşitli noktalarında trafik ışık ihlali yapan araç sürücülerini kamerayla tespit ediyorlar.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir içerisinde meydana gelen trafik kazalarının önüne geçebilmek ve yaya ile araç sürücülerinin güvenliğini sağlamak amacıyla denetim ve kontrollerini arttırdı.

Şehrin en işlek caddelerinde trafik lambalarına yakın bir bölgede, trafik levhaları ve ağaçların arkasına gizlenen trafik polisleri, ellerindeki kamera ile ışık ihlali yapan sürücüleri tespit ediyor.

Kırmızı ışıkta geçen sürücüleri kamera ile kayıt altına alan trafik polisleri daha sonra ihlal yapan aracın plakasını telsizle ilerde bekleyen başka bir trafik ekibine bildirerek cezai işlem uygulanmasını sağlıyor. Kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere 115 YTL para cezası uygulanırken, 2008 başından itibaren uygulanan kameralı kontroller sayesinde ışık ihlalinde ciddi oranda azalma olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinem bircan IP: 88.254.68.xxx Tarih : 13.07.2008 18:44:52

millet mobese ile uğraşırken, bilgisayar başından bunları yaparken nevsehir gibi turistik bi yerde elinde kamera ile dolaşan polisler biraz abes oluyor... kur adam gibi mobeseni, geçir başınada bu işi yapabilecek personelini, 24 saat kayıt yap.. suçlarda düşüşle birlikte, gercekleşen suçların failleride daha kısa sürede yakalanacaktır... olmuyor böyele sayın nevşehir yöneticileri, teknoloji demek polisin eline kamera verip hadi git kural ihlali yapanlar tespit et demek değildir.. insan kaynaklarını bu şekilde harcamamalısınız... mobese şart...