3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kırşehirli 'mehmet Ali' adlı deve dondurma ve kola hastası

Nevşehir'de Merkez İlçe'ye bağlı Uçhisar Beldesi'nde, kısa turlarla turistlere Kapadokya bölgesini gezdiren 'Mehmet Ali' adlı deve, günde 10 dondurma yiyip 2 kola içerek serinlemeye çalışıyor. Devenin sahibi Ahmet Zeyrek, devenin hararetini ancak bu şekilde alarak güneşten koruduğunu belirtti.
Gölgede bile zaman zaman 32 dereceye ulaşan hava sıcaklığının yaşandığı Nevşehir'in tarihi ve doğal güzellikleriyle dolu beldesi Uçhisar'da, kısa turlarla sırtında yerli ve yabancı turistleri gezdiren Mehmet Ali isimli devenin, sıcaklardan etkilenmemesi için her gün sahibi Ahmet Zeyrek tarafından dondurma yedirilip kola içiriliyor.
Yaz sıcağının kavurucu bir duruma geldiği şu günlerde devesine, günde 5 ila 10 arasında dondurma yedirmesi gerektiğini söyleyen Zeyrek, "Güneşin oldukça etkili olduğu saat 12.00 ila 16.00 saatleri arasında devenin hararetini; ancak dondurma ile alabiliyorum. Onu güneşten koruyabilecek kapalı bir mekan olmadığı için bunu yapmaya mecbur oluyorum. Dondurmayı yiyince biraz kendine geliyor" dedi. Devesinin en çok çilekli dondurmadan hoşlandığı belirten Zeyrek, ayrıca devesi için her gün 2 tane de kola aldığını söyledi.
iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 11:10:27
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 15:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?