3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kitap dağıtımları sürüyor

Denizbank’ın sponsorluğunda hayata geçirilen ‘1000 Köye 100.000 Kitap’ kampanyası kapsamında Nevşehir’deki kasaba ve köylerde kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Denizbank işbirliği ile, köylerde ve kasabalarda yaşayan üreticilerin gelişen tarımsal teknoloji ve bilgiyle buluşmasını sağlamak, dolayısıyla tarım sektöründe üretimi ve verimliliği arttırmak üzere gerçekleştirilen ‘1000 Köye 100.000 Kitap’ kampanyası çerçevesinde kitap dağıtımlarına başlandı.

Nevşehir İl Tarım Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen kitap dağıtım törenine Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker, Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Balak, Denizbank Orta Anadolu Satış Müdürü Hasan Ferit, Nevşehir Şube Müdürü Zeki Yeniceli, belediye başkanları ve köy muhtarları katıldı.

Burada konuşan Nevşehir Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin, Denizbank’ın son dönemde üreticilere sağladığı kredi ve sermaye desteğinin yanı sıra Türkiye’de tarım sektörünün ilerlemesi için eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiğini ve bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

Banka yöneticilerine teşekkür eden Şahin, “Üretimde verimliliği arttırabilmek için çiftçilerimizin eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda belde ve köylerde bulunan tarım danışmanları sürekli olarak çiftçilerimiz ile birlikte. Bunla birlikte Denizbank’ın sponsorluğunda başlatılan bu kampanya da bu eğitim faaliyetlerine ciddi katkılar sağlayacak. Bu kampanyada önemli olan dağıtılan kitapların köy kütüphanelerinde raflarda kalmaması. Burada da danışmanlarımıza büyük görevler düşüyor. Onlar bu kitapların çiftçilerimiz ile buluşmasını sağlayacaklar.” dedi.

Tarımın Türkiye ekonomisi için kritik bir önem taşıdığı düşüncesinden hareketle bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Denizbank Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Hasan Ferit, yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla üreticilerin bilgilenmesini sağlayarak yapılan üretimin daha bilinçli ve daha verimli hale gelmesini hedeflediklerini açıkladı.

Ferit, “Seferberlik kapsamında bakanlığın katkısı ile ‘100 Köye 100.000 Kitap Projesi’ çerçevesinde, bölgesel ürün desenlerine göre içeriği belirlenmiş 100.000 kitap zirai danışmanlar aracılığı ile seçilen bin köydeki üreticilerin hizmetine sunulacak. Yine seferberlik çerçevesinde maddi imkanı yeterli olmayan başarılı çiftçi çocuklarına burs sağlanacak. 7 ilde düzenlenecek olan Bölgesel Tarım Meclisi toplantıları ile bölge tarımının bugünü, geleceği ve potansiyeli masaya yatırılacak, binlerce üreticiye seminerler verilecek, danışmanlık desteği sunulacak.” diye konuştu.

Son olarak konuşan Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker ise, projenin Türk tarımının kalkınması açısından büyük önem taşıdığına inandığını kaydetti. Türkiye’nin halen bazı yörelerinde üreticilerin teknoloji ile tanışmadığını ve bunda, direnen üreticilerin bulunduğunu ifade eden Paker, bunun ancak eğitim ile sağlanabileceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından kitap setleri, Vali Yardımcısı Ruhi Paker, Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin, Denizbank Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Hasan Ferit, Nevşehir Şube Müdürü Zeki Yeniceli ve Tarım Bankacılığı Orta Anadolu Bölge Sorumlusu Menduh Demirel tarafından dağıtıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 16:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?