3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kızılay'dan kurban bağışı çağrısı!

Kızılay Derneği Nevşehir Şube Başkanlığı tarafından vatandaşlara kurban bağışında bulunmaları için çağrı yapıldı.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde birçok yardım kuruluşunun kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için seferberlik başlattığı belirtilerek, Türk Kızılay'ının son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da başlattığı "Kurban Bağış Kampanyası" ile milyonlarca kişiye yardım ulaştırmayı planladığını söyledi.

Gülen, kampanyaya katılmak isteyenlerin banka, internet üzerinden veya Kızılay Şubesi'ne gelerek makbuz karşılığında bağışta bulunabileceğini, 1 hisse tutarının da 260 YTL olduğunu belirtti. Gülen, bağışlanan kurbanlıkların seçiminin veterinerler tarafından yapılacağını, bununla birlikte kurbanın kesim duası ve vekalet işleminin de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki din görevlileri tarafından ifa edileceğini kaydetti. Kurbanların, Et ve Balık Kurumu'na ait tesislerde veya sıhhi şartlara uygun özel kombinalarda, ehliyetli kasaplar tarafından kesilip kutulanacağını ifade eden Gülen, tüm bu sürecin de kamerayla kayıt altına alınacağının ve hazırlanacak CD ile de bağışçının adresine gönderileceğinin altını çizdi.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, kesilerek kavurma haline getirilen etlerin de Türk Kızılay'ının Türkiye genelindeki 700 şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını anlattı.

Gülen, "Hayırseverlerin destekleri ile her yıl milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaşın sofrasına katkıda bulunmaya vesile olan Türk Kızılay'ına bağışta bulunarak birçok vatandaşımızın yüzünü güldürebilirsiniz. Bu konuda vatandaşlarımız ücretsiz 168 Kızılay Çağrı ve Bağış Hattı'ndan yada www.kizilay.org.tr adresinden detaylı bilgi alabilecekler. Bağışçılar bağışlarını; tüm bankalardaki 2868 nolu ortak bağış hesabına yada Nevşehir Kızılay Şube Başkanlığı’na makbuz karşılığı yapabilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:28:41
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 12:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?