3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kızılay'ın kampanyasına büyük ilgi

Türk Kızılay Derneği tarafından yürütülen 'Kan Bağışı Kampanyası'na Nevşehirli vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri belirtildi.

Türk Kızılay Derneği Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, derneklerince Türkiye genelinde başlatılan 'Kan Bağışı Kampanyası'na, vatandaşların katılımını sağlamak ve kan bağışının faydaları konusunda bilgilendirmek amacıyla il merkezinin yanı sıra ilçe ve beldelerde çeşitli çalışmalar sürdürdüklerini kaydetti.

Kampanya çerçevesinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği halinde stantlar kurarak, kan bağışlarını kabul ettiklerini açıklayan Gülen, ocak ve şubat aylarında Nevşehir Kızılay Kan Merkezi olarak bin 852 ünite kan topladıklarını söyledi.

Nevşehir nüfusuna göre kan bağışı oranının oldukça yüksek olduğunu ifade eden Gülen, "Vatandaşlarımızın Kızılay tarafından başlatılan kampanyaya ilgisi her geçen gün artıyor. Kızılay Kan Merkezi personelimiz sürekli olarak il merkezimizin yanı sıra ilçelerimizi ve beldeleri gezerek bu konuda hem vatandaşları bilgilendiriyor hem de kan bağışlarını kabul ediyor. Biz Türk Kızılay'ı olarak Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 80'ini karşılamak istiyoruz. Bunun için 1.5 milyon ünite kana ihtiyacımız var. Şu ana kadar düzenlediğimiz kampanyalarla 320 bin gönüllüye ulaştık. 1.2 milyon ünite daha kana ihtiyacımız var. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi, tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay'ına kan vermeye çağırıyoruz'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 17:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?