5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kızılçukur Vadisi'nde temizlik

ÖĞRENCİLER KIZILÇUKUR VADİSİNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

Nevşehir'de Özel Kardelen Koleji öğrencileri, Kapadokya bölgesinde turistlerin yoğun olarak ziyaret ettikleri Kızılçukur Vadisi'nde çevre temizliği yaptı.

Nevşehir'de Turizm Haftası kutlamaları öncesinde, Özel Kardelen Koleji öğrencileri tarafından Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Kızılçukur Vadisi'nde çevre temizliği yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin gün batımı izlemek için geldikleri vadide peribacaları etrafındaki çöpleri toplayan öğrencilere Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'da eşlik etti.

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, öğrencilere çevre bilincini aşılamak için bu kampanyayı düzenlediklerini belirterek, "Temiz bir çevrede yaşayalım, temiz bir çevrede nefes alalım istiyoruz. Bunun içinde çevre bilincinin toplumun tüm kesimlerinde oluşması gerek. Öğrencilerimize bu bilinci sağlayabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker'de, son dönemde sıkça düzenlenen bu gibi temizlik kampanyalarına büyük önem verdiklerini belirterek okul idarecilerine ve öğrencilere teşekkür etti. Paker, "Kızılçukur Vadisi'nde bulunan çöpleri temizlemeye geldik. Keşke tüm bunlara hiç ihtiyaç kalmasa, insanlarımız yediği, içtiği malzemenin ambalajlarını dışarı atmasa. Bu sayede kirlilikte yaşanmaz, böyle bir eylemede gerek kalmaz. Ama bizim kültürümüzde ne yazık ki arazileri,toprakları benimseyemiyoruz.Evlerimizi temiz tutuyoruz ama çevremizi kirletiyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER KIZILÇUKUR VADİSİNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 15:04:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?