6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kızılırmak beyaz akıyor!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri'nin üzerinde beliren 10 santim kalınlığında köpük tabakası nehiri beyaza boyadı. Fabrikalardan kaynaklandığı düşünülen atıkların toplu balık ölümlerine neden olmasından endişe ediliyor.

Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak, Avanos ilçesinde bu sabah ilginç görüntüler oluşturdu. Taş köprü altında bulunan taş setlerin ardından köpüren ırmak suyu, ırmağın üzerinde yaklaşık 10 santimlik bir köpük tabakası oluşturdu. Deterjan dökülmüş gibi köpüren ırmak koyları çocukların oyun alanı haline dönerken, yetkilileri de harekete geçirdi. Köpük ve üzerindeki siyah tabakaya Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların atıklarının neden olabileceği tahmin ediliyor. Tarım Müdürlüğü ve Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri sudan aldıkları örnekleri laboratuvar ortamında inceleyerek ırmaktaki köpük tabakasının sebebini ortaya çıkaracak.

Avanoslu vatandaşlar daha önce de nehir üzerinde köpük tabakasıyla karşılaştıklarını ve geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen bu olayın ardından toplu balık ölümleri görüldüğünü bildirdi. Bazı vatandaşlar ırmak kenarında baygın balıklara rastladıklarını belirterek konunun önemine dikkat çekti.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 11:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit IP: 88.226.86.xxx Tarih : 23.04.2007 16:59:28
insanlarımızın hayatı bu kadar kolay tehlişkeye atan kişilerin için gerekli kanuni işlemlerin yapılması gerekir.bunun gerekcesi faprikaların bırakmış oldukları atıklardır. Resimdede görüldüğü gibi çocuklarımız tehlike altına atılıyor. bunu yapan kişşillere soruyorum bu çocuklar sizin olsa ne düşünürsünüz. birkac bilyarlık alt yapıyı yapmamak için bu çocukları tehlikeye atıyorsunuz.Umarımki bundan sonra böyle olaylar ilimizde gercekleşmez.