3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kızılırmak yatağındaki göletler açılacak

Nevşehir'de, Kızılırmak kenarında bulunan kum ocakları etrafında oluşan göletler açılarak buradaki balıkların doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri sağlanacak.

TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık yaptığı açıklamada, Nevşehir'in Avanos ve Gülşehir ilçeleri arasındaki Kızılırmak koylarında bulunan kum ocakları etrafında kendiliğinden oluşan 25 göletin bulunduğunu söyledi.

Bu göletlerde çok sayıda Sazan ve Yayın balıklarının yaşadığının tespit edildiğini belirten Çalık, bu balıkların ırmak içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla göletlerin açılacağını kaydetti.

Bu konuda Nevşehir İl Özel İdaresi'nin önümüzdeki günlerde bir çalışma yapacağını ifade eden TEMA Temsilcisi Orhan Çalık, "Avanos ve Gülşehir ilçelerimiz arasında, Kızılırmak yatağı boyunca bulunan kum ocakları etrafında oluşan çok sayıda gölet var. Bu göletlerde bulunan balıklar buralarda sürekli artıyor. Bu balıkların doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu göletlerin açılarak ırmak ile birleştirilmesi gerekiyor. Bu konuda Nevşehir Valimiz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda İl Özel İdaresi bir çalışma yapacak ve bu göletler açılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 14:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?