4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Koruculara sahip çıktı!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, töre nedeniyle işlenen cinayetlerin hepsini korucuların işlemediğini belirterek, "Zor şartlar altında görev ifa eden ve sayısı 50 binin üzerinde olan bu insanların tümünü zan altında bırakacak, onları yaralayacak beyanlar, bence çok doğru değildir" dedi.

Bakan Cemil Çiçek, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile birlikte yarın yapılacak olan AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere karayolu ile Nevşehir'e geldi. Nevşehir girişinde Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan köybaşı ve Mahmut Dede ile Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılanan Bakan Çiçek, buradan da valiliğe geçti. Valilik ziyaretinde açıklamalarda bulunan Cemil Çiçek, koruculuk müessesinin bir ihtiyaçtan kaynaklandığını ve bugün bu ihtiyacın halen devam ettiğini söyledi.

Bu görevi ifa edenlerin ülkenin birliği, dirliği ve barışı için çok önemli görevler yaptığını söyleyen Cemil Çiçek, Mardin'de meydana gelen bir olay nedeniyle bu müessesenin tamamına karşı bir tavrın alınmasını doğru bulmadığını kaydederek, "Her görevi yapanların içerisinde zaman zaman yanlış yapanlar çıkacaktır, çıkmıştır. Bunlara bakarak tümünü aynı kefeye koymak doğru değildi. Kaldı ki çok zor şartlar altında görev ifa eden ve sayısı 50 binin üzerinde
olan bu insanların tümünü zan altında bırakacak, onları yaralayacak beyanlar, bence çok doğru değildir. Bu, görevi yapanların da şevkini kıracaktır. Her mesleğin içerisinde yanlış yapanlar olabilir. Onlar da zaten hukuk sistemi içinde ayıklanır. Yargı makamları suç işleyenleri tespit eder, gereği neyse onu yapar. O nedenle, kişisel yaklaşımlarla bir müesseseyi ve orada görev yapan insanların tümünü karalamak, onların üzerine gölge düşürmek, ülke için fevkalade mahsurludur. Geçmişten de hatırlarsanız; emniyet mensuplarımızın bir bölümü ile ilgili, özel harekatçılarla ilgili olarak içlerinde bir kısmı bazı suçlara bulaşmıştı. Onlara bakarak bu özel hareket timlerinin tümü ile ilgili bir kampanya başlatılmıştı. Sonra terör olayları yeniden bir artışa geçtiğinde bunlara karşı yapılan karalama kampanyasının haksızlığı da ortaya çıkmıştır. Koruculuk mesleği ve bu görevi yapanlar hakikaten çok zor şartlar altında ve çok büyük bir özveri ve vatan sevgisi ile çalışıyor. İşlenen cinayet büyük bir vahşettir. Sebebi ne olursa olsun. Bunlar korucu olduğu için işlenmedi. Korucu olmasaydı, düz vatandaş olsalardı da bu cinayet işlenecek şeydi. Taşıdıkları sıfat ile nedenini birbirine karıştırmamaları gerekir. Töre nedeniyle işlenen cinayetlerin hepsini korucular işlemiyor. O yüzden soğukkanlı olmak lazım" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 21:03:57
Güncelleme :8 Mayıs 2009 Cuma 21:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nevşehir ve sorunları IP: 81.213.122.xxx Tarih : 9.05.2009 12:31:53

Sayın vekil; sayın bakan; sayın brokrat; sayın Ankaradan gelmiş; sayın sayınların hepsını sana yazayım ama manası yok gorduğun gibi. Burada ifade edilenler doğu illerinin sorunları. Sen Nevşehirdesin. Sayın Başbakanda geldi buraya, o da aynen sizin yaptığınız gibi havadan sudan bahsetti. Nevşehirli akıllıdır. Degerlendirir bunları. Bakınız sade çantada keklik deseniz Nevşehiri kaybedersiniz.  Yanınızda çok değerli bir insan Rıdvan KÖYBAŞI ile Nevşehiri gözü kapalı veririz ona vekilimizdir. Ancak sorunlarımız bugun çözümlenmezse; yukarıda bahsedilen doğu illerinin yaşadıkları yakın gelecekte Nevşehirdede yaşanacaktır. Nevşehiri kaybedersiniz....

1- Tarım ciddi sorunlarla karşı karşıya( Derinkuyu, Kaymaklı patates ekimi, Ürgüp, Avanos üzüm yetiştiriciliği diğer ilçelerde hububat yetiştiriciliği)

2- Turizm ciddi sıkıntıları var.

3- Nevşehirin eğitime ihtiyacı var. ( ciddi manada eğitim)

4- Nevşehiri temsil edecek halen bir liglerde futbol takımı yok.

5- Yerleşim yerleri dağınık ve yapılaşma iyi değil. Konut ihtiyacı var.

6- Şehir sanayi bakımından yetersız. Hiç bir sanayi ürününün üretimi için Nevşehiri layık görmüyormusunuz.

7- Nevşehiri sadece gelip görüp gitmek için mi geliyorsunuz. Yani Ankaranın stresini burada bulunan kayalara, peri bacalarına bakarak atmak mı yanı her şey. Lütfen Nevşehir çok bekledi. Haydi hep birlikte Nevşehiri ayağa kaldıralım. Ama bunu siyasiler ancak yapabilir.