4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Köylere 7 milyon TL'lik yatırım

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından, merkez ilçe ve ilçelere bağlı köylerde kanalizasyon, içme suyu ve yol çalışmaları için 7 milyon TL harcandığı bildirildi.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, 2009 yılı yatırım programı içerisinde yer alan köylerde kanalizasyon yapım ve yenileme çalışmaları ile birlikte içme suyu ile yol yapım ve yama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Şu ana kadar bu çalışmalar için yaklaşık 7 milyon TL harcama yaptıklarını ifade eden Tatar, bu tutarın yıl sonuna kadar 11 milyon TL'yi bulacağını açıkladı. Abdülkadir Tatar, "Köylerimizin alt yapısı şu anda Türkiye ortalamasına göre oldukça iyi durumda. Asfaltsız köy yolumuz bulunmamakla birlikte bazı köylerimizde de kanalizasyon ve içme suyu konusunda bazı sıkıntılarımız var. Bu sorunlarında giderilmesi için İl Özel İdaresi olarak yoğun bir çalışma programı uyguluyoruz. Şu anda ekiplerimiz Nevşehir'in farklı ilçelerinde kanalizasyon yapımı, içme suyu hattı ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 13:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?