3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Köylüler yağmur duasına çıktı

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Alacaşar Köyünde düzenlenen yağmur duası, bini aşkın köy halkının katılımıyla gerçekleşti.

Programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Hacıbektaş İlçe Vaizi Bünyamin Aksöz, çevre ilçelerden belediye başkanları, Alacaşar Köyü Muhtarı Tahir Aslan, din görevlileri, İstanbul’da ikamet eden Alacaşarlılar ve civar köylerden vatandaşlar katıldı.

Sabah erken saatlerde başlayan programda Alacaşar köyü ve çevre köylerde görev yapan din görevlileri ve köy halkı tarafından Hatm-i Şerif okundu. Daha sonra emekli İmam-Hatip Mehmet Yazgı yağmur duası hakkında bilgiler verdi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk burada yaptığı konuşmasında, “Yağmur duasına çıktık, yağmur duadan önce vadileri, tarlaları sulamış. Demek ki kavli duadan önce fili duanızı iyi yapmışsınız ve Allah da O’nu kabul etmiş. Şükürler olsun. Rabbim hayırlısıyla daim eylesin. Fili duanız şu anda birlik, beraberlik, kardeşlik, kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşma olarak karşımızda duruyor. Eğer böyle devam ederseniz, eğer ayrılığa düşmez, kin, nefret, haset ve fesada hayatınızda yer vermezseniz bu iyi halinizi devam ettirirseniz, Allah’da rahmetini devam ettirir. Zira Kur’an da 'Eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım' buyurmaktadır. Dilimizle Allah’a şükrederken, halimizle O’nun rahmetini celbedecek ameller içinde bulunmalıyız. İyi halimizi korumalı ve devam ettirmeliyiz. Aksi halde biz kendimizi ve iyi halimizi bozarsak Allah’ da nimetini çekip alabilir ve ozaman kuraklıklar, kıtlık ve yokluklar gelebilir maazallah. Zira Cenab-ı Allah Kur’an-ı Azimüşşanda 'Şüphesiz ki, Allah bir kavme verdiği nimeti onlar nefislerindekini değiştirmedikçe değiştirmez' buyurmaktadır." dedi.

Öztürk’ün konuşmasının ardından din görevlileri, köy halkı ve çevre köylüler tarafından okunan yüzlerce Hatm-i Şerif, Yasin-i Şerif, Salâvat, Kelime-i Tevhidini yağmur ve şükür duası için eller semaya açıldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen yağmur duasında 2 büyükbaş hayvan kurban edildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2012 Çarşamba 17:30:58
Güncelleme :15 Mayıs 2012 Salı 18:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?