3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kozaklı'da hedef; 1 milyon turist

Nevşehir'in kaplıcaları ile ünlü ilçesi Kozaklı'da, her geçen yıl artan turizm yatırımları ile birlikte yatak kapasitesinin 10 bine çıkartılması hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl 750 bin turisti ağırlayan ilçenin bu yılki hedefi ise 1 milyon turist.Şifalı sularıyla ünlü Nevşehir'in Kozaklı ilçesi, son 5 yıl içerisinde gerçekleşen yatırımlarla Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline gelmeyi başardı.

Başta romatizma hastalığı olmak üzere, kadın ve cilt hastalıklarıyla ameliyat sonrası yaraların kapanmasında faydalı olduğu yapılan tahlillerle ispatlanan sıcak su kaynakları sayesinde, 6 bin 800 nüfusa sahip olan ilçede şu an 8 bine yaklaşan yatak sayısının 2010 yılında 10 bini aşacağı tahmin ediliyor.

Açıklamalarda bulunan Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, turizm yatırımcılarının ilçelerine olan ilgisinin her geçen gün arttığını vurguladı. Birçok hastalığa iyi geldiği ispatlanan sıcak su kaynaklarına sahip ilçelerinin gerek yurtdışındaki ve gerekse de Türkiye'deki rakiplerine göre en büyük eksikliklerinin tanıtım olduğunu kaydeden Çelik, buna karşın ilçeye gelen yatırımlarla birlikte turist sayısında da son 5 yıl içerisinde önemli bir artış olduğunu kaydetti.

2007 yılında ilçelerinde 750 bin yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını ifade eden Çelik, 2009 yılında hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu vurguladı. Çelik, "Ülkemizde geçmişte bilinen termal merkezlerin tarihi eski olduğu için, tanıtım ve ismini duyurma açısından bir miktar geride kalması sebebiyle termal turizmin başkenti olduğu hususu henüz ön plana çıkmamıştır. İlçemizin nüfusu 6 bin 800 ve şu an 8 bine yakın bir yatak kapasitemiz var. Yatak kapasitemizin niteliğine baktığımız zaman da 4 ve 5 yıldızlı oteller bunun yüzde 80'ni oluşturmakta. Yani kaliteli bir yatak kapasitesine sahibiz. İlçeye gelen yatırımlarla birlikte yatak sayımızda sürekli artmakta. Şu anda 8 bin olan yatak kapasitesini 2010 yılında 10 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Yatak sayısına paralel olarak ilçemize gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışlar bekliyoruz. 2008 yılında 750 bin kişi Kozaklı ilçesine gelerek termal kaplıcalardan faydalandı, 2009 yılında ise 1 milyon turist hedefliyoruz. Yılın ilk ayları bizim için çok umut verici geçti. Yaz aylarında daha fazla bir yoğunluk olacağı düşüncesindeyiz. Sanıyorum Temmuz ayı ile birlikte ilçemizdeki otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaşacak" dedi.

İlçelerindeki suyun birçok hastalığın tedavisinde etkin rol oynadığını ifade eden Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, sağlık turizminin son yıllarda gelişmesi ile birlikte ilçelerinin Kapadokya turizmine de ciddi katkılar sağlayacağını belirtti. Çelik, "Buranın Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezi olmasının başlıca nedeni suyu. Ülkemizde değişik yerlerde termal sular var, ama bizi üstün kılan işletme maliyeti açısından derecesinin yüksek olması, yatırımcılara cazip bir alan oluşturmakta. İkinci olarak da suyun içerisinde bulunan mineraller açısından zengin bir su olması. Kozaklı'nın suyu aspirin gibi bir su, her derde deva. Tabi ağırlıkla romatizma, cilt, kadın hastalıkları, ameliyat sonrası yaraların kapanması ile ilgili tedaviler de, kemik hastalıklarında etki alanı var. Son yıllarda toplumlar bilişim çağına girdi, yoğun bir çalışma temposu var ve bizim suyumuzun antidepresif bir özelliği var. Yani insandaki stresi alıcı bir özelliği var. Radon gazı intiva etmesi sebebi ile de insandaki deri, hücre yenilenmesini hızlandırmasından kaynaklanan artı bir özelliği var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 14:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?