5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kozaklı'da seracılık gelişiyor

KOZAKLI'DA SERACILIK GELİŞİYOR

Yeryüzüne artı 96 derecede şifalı sıcak su olarak çıkan Kozaklı ilçesinde, örtü altı sebzeciliği olarak da isimlendirilen seracılık için 12 bin dönümlük arazisinin tahsis edildiği bildirildi.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli termal sağlık merkezlerinden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde son yıllarda seracılık alanında etkin adımların atıldığını söyledi.

Seracılığın, bölgenin ekonomik gelişmişliğine önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Çelik, "Seracılıkta, Kozaklı Belediyesi tarafından imar planında örtü altı sebzeciliği olarak da isimlendirilen seracılık yapımına uygun olarak 10 bin dönümlük arazi belirlendi. Buna, hazineye ait 2 bin dönümlük arazinin de eklenmesi ile Kozaklı ilçesindeki sera alan miktarı 12 bin dönümlük düzeye ulaşacak" dedi.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Kozaklı ilçesindeki ekonomik hareketliliğin verimli hale getirilmesinde önemli potansiyel bir güç olan seracılıkla bundan sonraki süreçte önemli bazı yatırımların gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Kozaklı ilçesinde halen yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda seracılık yapılıyor.Sera alanlarında Avakadrodan domates'e,havuçtan salatalığa kadar bir çok sebze ve meyve yetiştirilerek, Kozaklı ilçesi başta olmak üzere yakın il ve ilçe pazarlarında tüketicilere ulaştırılıyor.

KOZAKLI'DA SERACILIK GELİŞİYOR
KOZAKLI'DA SERACILIK GELİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 14:25:01
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 14:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?