3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

'Kredi faizleri aşağı çekilsin'

Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan kredilerin faizlerinin yüzde 9 seviyesine çekilmesini yeterli bulmayan esnaf ve sanatkarlar, faizi oranlarının enflasyon altında olmasını istiyor.

Nevşehir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, 2009 yılı başında yüzde 15 olan kredi faiz oranlarının Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren yüzde 9 seviyesine çekildiğini, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Kooperatif ortaklarına kullandırılan kredinin faiz oranlarının enflasyon oranlarının altına çekilmesi gerektiğini ifade eden Ay, esnaf ve sanatkarın ancak bu şekilde kriz ortamında kredi kullanarak nefes alabileceklerini vurguladı.

2009 yılının ilk 4 ayında kooperatiflerinden 2 bin 205 esnaf ve sanatkarın 3 milyon 592 bin TL tutarında kredi kullandığını belirten Ay, "Son dönemde kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayımızda bir düşüş var. Bunun en önemli sebebi piyasalardaki durgunluk. Önünü göremeyen esnaf kredi kullanmak istemiyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?