4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Küçük İbo'dan küçük tavsiyeler

KÜÇÜK İBO'DAN MİNİK ŞARKICI ADAYLARINA TAVSİYE

Çocuk yaşlarda yıldızı parlayan ve 'Küçük İbo' olarak bilinen İbrahim Küçük, çocuk şarkıcılara eğitimlerini aksatmamaları tavsiyesinde bulundu.

Bir dönem küçük yaşlarda sahneye çıktığı için çok tartışılan İbrahim Küçük, Nevşehir Kapadokya Dedeman Otel'de bir düğünde sahne aldı. Küçük, programı sonrasında Nevşehir İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş'ı da makamında ziyaret ederek Tarihi Kurşunlu Camii'ni gezdi.

İbrahim Küçük, gazeteciler aracılığıyla çocuk yaşta katıldıkları yarışma programları ile şarkıcı olmak isteyen çocuklara da tavsiyelerde bulundu. Kendisinin henüz 12 yaşındayken şöhreti yakaladığını ve bu dönemde birçok kesimin eğitimini aksattığı gerekçesiyle kendisini eleştirdiğini hatırlatan İbrahim Küçük, bugün 25 yaşına geldiğini ve Sakarya Üniversitesi'nde Elektronik Mühendisliği eğitimi aldığını söyledi. O dönem haksız yere eleştirilmesine karşın kendisinin sürekli olarak eğitimi ön planda tuttuğunu ifade eden İbrahim Küçük, küçük şarkıcı adaylarına da eğitimlerini aksatmamaları tavsiyesinde bulundu.

Küçük, "Küçük yaşta şöhret olmanın avantajları da var, dezavantajları da var. Hayata erken atılmak baştaki en büyük avantaj. Her ne kadar kimileri bunu avantaj olarak görmese de ben bunu bir avantaj olarak kabul ediyorum. En azından hayatı erken tanıyorsunuz. Dezavantajları ise çok küçük yaşta şöhreti yakalıyorsunuz ve bir anda kendinizi farklı bir dünyada buluyorsunuz. Kendinden yaşça büyük kişilerle tanışıp sürekli onlarla görüşüyor ve ister istemez değişiyorsunuz. Bir zaman sonra ise çocukluğunu yaşamadığı için psikolojik sorunlarla karşılaşabiliyor insan. Ben öyle bir sorun yaşamadım. Ben 12 yaşındayken Türkiye'de şöhret oldum ama bu yaştan önce de sürekli oyuncaklarla, oyunla meşgul olan biri değildim. Sürekli şarkı söyleyen, düğünlere katılan bir çocuktum. Ben de bazen diyorum, 'Keşke çocukken halı sahada futbol oynasaydım' diye ama ben şu anda halimden memnunum. Küçük yaşta yarışma programlarına katılan kardeşlerime tavsiyelerim var. Seviyorlarsa şarkı söylesinler ama sevmiyorlarsa başkalarının diretmesiyle sanatçı olmak için çabalamasınlar. Bunu yaparken de eğitimlerini aksatmasınlar. Önce eğitim, sonra şarkı söylemek. Eğitimin küçük kardeşlerimizin rotası olması lazım. Eğitimsiz şarkıcı, ehliyetsiz şoföre benzer. Güzel araba kullanabilir ama yasal olmaz" dedi.

Henüz 3 ay önce piyasaya çıkan 'Sahnede' adlı albümünü de değerlendiren İbrahim Küçük, albüm satışlarının internet ve korsandan fazlasıyla etkilendiğini ve artık birçok sanatçının albüm yapamaz hale geldiğini vurguladı. Küçük, "Albüm satışlarım çok iyi desem yalan söylemiş olurum çünkü Türkiye'de son yıllarda albüm satışları çok fazla düştü. Bunun en büyük sebebi ise kuşkusuz korsan ve internet. Sanatçılar büyük emekler harcayarak bir albüm çıkarıyor ve sonrasında bu albümleri korsanda ve internette dolaşıyor. Böyle olunca albümü yapan sanatçı emeğinin karşılığını alamıyor. Artık son dönemde sanatçılar sadece prestij için kaset çıkarır duruma geldi" diye konuştu.

KÜÇÜK İBO'DAN MİNİK ŞARKICI ADAYLARINA TAVSİYE
KÜÇÜK İBO'DAN MİNİK ŞARKICI ADAYLARINA TAVSİYE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 13:45:01
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 15:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?