6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kültür Bakanı Koç Nevşehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, muhalefetin her zaman kendilerine hız ve güç verdiğini ancak, daha önce görülmeyen eksikliklerin kendileri döneminde gündeme getirilmesine karşı olduklarını belirterek, "Şimdiye kadar görmeyenlerin gözleri yeni mi açıldı?" dedi. 

Bakan Atilla Koç, Ercan Grup tarafından Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'ne yaptırılan Asos Thermal Deluxe Hotel'in temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Koç'un yanısıra Nevşehir Vali Vekili İsmail Tezel, Vali Yardımcıları, AK Parti Nevşehir Milletvekili Osman Seyfi, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AKP İl Başkanı Erdal Feralan, Kayseri ve Nevşehir'den belediye başkanları, daire müdürleri ve işadamları katıldı. 

Törende konuşan Ercan Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Düzçekiç, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük termal otellerinden biri olacak olan Asos Thermal Deluxe Hotel'in 2007 Haziran ayından itibaren Türk turizminin hizmetinde olacağını söyledi. Düzçekiç, yaklaşık 10 milyon dolara mal olacak otelin 247 oda ve bin 200 yatak kapasitesine sahip olacağını belirterek, otel de 350 kişinin istihdam edileceğini söyledi. 

Bakan Koç ise, konuşmasına muhalefeti eleştirerek başladı. Geçmiş yıllardan beri süre gelen eksikliklerin kendileri döneminde görüldüğünü belirten Bakan Koç, "Muhalefet bizim hızımızdır, muhalefete evet. Demokrasilerde muhalefet vardır, onların tenkitleri bize hız verir, güç verir. Amma ve lakin, şimdiye kadar görmeyenlerin göz yeni mi açıldı?" diye konuştu. 

Türkiye'nin kalkınması için günde 18 saat çalıştığını ifade eden Bakan Koç, "Bizim acelemiz var, Türkiye'nin kalkınmak için acelesi var. Biz bisiklet üzerinde ilerliyoruz ve sürekli pedal çevirmemiz gerek. Bisiklet ile giden biri pedal çevirmeyi bırakırsa bisiklet düşer, tabi onla birlikte kendi de düşer. Bu nedenle bizim duracak vaktimiz yok, sürekli pedal çevirmeliyiz. Bisiklet ile ilerlemeye kararlıyız" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de son yıllarda güneş ve deniz turizminin yanında alternatif turizmin geliştirilmesi için de yoğun bir çaba içerisinde bulunduklarını kaydeden Bakan Koç, Türkiye'nin çok zengin termal kaynakları bulunmasına karşın bundan yeterli turist payını alamamasından yakındı. Bu açığın en kısa sürede giderileceğini belirten Bakan Koç, Türkiye'de keşfedilmiş bin 365 termal kaynak var. Termal kaynak zenginliği açısından bu rakamla dünyada 7., Avrupa'da ise 1. sıradayız. Buna rağmen Almanya, Fransa ve Avusturya gibi ülkelerin termal kaynaklarından elde ettikleri turizm gelirlerinin yüzde 1'ini bile kazanamıyoruz. Böyle bir şey olamaz. Türkiye'yi sadece güneş ve deniz turizminin yapıldığı bir ülke olarak görmek olmaz. Türkiye'nin termal, spor, kış, yayla turizmlerini de atağa kaldırmamız gerek" dedi.
Bakan Koç'a konuşmasının ardından Kozaklı İlçesi'nde yapılan 2 adet beyaz pelüş oyuncak kedi hediye edildi. Eline aldığı kedilerle poz veren Bakan Koç, AK Partili olmasından dolayı beyaz kedilerinin kendisine yakıştığını söyledi. 

Konuşmaların ardından Asos Thermal Deluxe Hotel'in temeli, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AKP Milletvekili Osman Seyfi ve Vali Vekili İsmail Tezel tarafından atıldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 19:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?