4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kültür elçilerine sertifika

NEVŞEHİR'İN KÜLTÜR ELÇİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Türkiye'nin değişik kentlerinde 3 yıldan beri ÇEKÜL Vakfının Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürüttüğü Kültür Elçileri" eğitim programına dahil edilen Nevşehir'de eğitimlerini tamamlayan 24 kültür elçisi sertifikalarını aldı.

H.Lütfü Pamukçu ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 24 öğrencinin katıldığı ve Nevşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Nevşehir Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilen eğitim programı Kapadokya Eğitim Merkezi'nin ana merkezi Paşa Konağı'nda gerçekleştirildi.

ÇEKÜL gönüllüleri Hazel Agün ve Kübra Aytekin'in yanı sıra,gönüllü öğretmenlerin de desteğinde verilen eğitim çalışmalarında 3 gün süresince öğrencilere , doğal yaşam ve kentsel ekosistemler, arkeoloji, kent mimarisi, geleneksel yaşam kültürü ana başlıkları altında pek çok bilgi aktarıldı.Tarihi alanlar, sivil mimari ve doğal çevrenin incelendiği gezilerin de yapıldığı eğitimde öğrenciler, Göreme Tarihi Milli Parkı, Nevşehir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Damat İbrahim Paşa Külliyesi, Beylik Hanı gezileri ile öğrendiklerini pekiştirdi.

Kültür Elçileri, kültürel miras eğitiminde yaptıkları eskiz, afiş, broşür, kitap ayracı, kent haritası, seramik çalışması gibi pek çok etkinlikte ürünlerini sergileme imkanı buldu.

Nevşehir Kültür Elçileri, eğitimde öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentlerinin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulundular.

Eğitim çalışmalarının tamamlanmasının ardından ÇEKÜL Vakfı Nevşehir temsilcisi ve Kapadokya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mevlüt Coşkun ile Nevşehir Belediyesi AR-GE Müdürü Mustafa Alevli,eğitime katkıda bulunan öğretmenler ile 24 kültür elçisinin sertifikalarını takdim etti.

NEVŞEHİR'İN KÜLTÜR ELÇİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 12:57:05
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 13:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?