3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kur'an Kursları 23 Haziran'da başlıyor

Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul, kayıtları devam eden yaz dönemi Kur'an Kursları'na önümüzdeki günlerde başlanılacağını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ramazan Çortul, yaz dönemi Kur'an Kursları'nın 23 Haziran-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. Halen kayıtları devam eden kursların, camii, Kur'an Kursları ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenen merkezlerde açılacağını ifade eden Çortul, müftülük olarak bu kurslara büyük önem verdiklerini ifade etti.

Çortul, "Kurslar da ibadet ile ilgili konularda uygulamalı bilgiler veriliyor, camii kültürünü, camii havasını çocuklarımız teneffüs ediyorlar. Bu kurslar, ayrıca çocukların kaynaşmasına, bütünleşmesine, inançlarına ve kültürlerine sahip çıkmalarına fayda sağlıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu kurslara büyük bir ilgi oldu. İlginin bu yılda devam edeceğini tahmin ediyoruz. Anne ve babalar, çocuklarının gerçek manada bir kültür birikiminin bulunmasını istiyorlarsa, bu havayı almalarını arzu ediyorlarsa mutlaka çocuklarını bu kurslara göndersinler" dedi.

Nevşehir Müftüsü Ramazan Çortul, kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin, camilere, Kur'an Kursları'na, il ve ilçe müftülüklerine başvurmalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 12:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?