4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

'Kur'an okuma' bahanesiyle soyuldu

Nevşehir'de kapısını çalıp Kur'an okuyacaklarını söyleyerek kandırdıkları ev sahibinin altınlarını alan 2 kadın aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, Güzelyurt Mahallesi'nde S.A. ve E.G. isimli 2 kadın, kapısını çalıp yeni taşındıklarını söyleyerek A.D. ile tanıştı.

9 senedir çocuğu olmadığını ve Adıyaman'da bir hocaya gittikten sonra hamile kaldığını belirten S.A., Mevlüt ve Yasin okutacağını ve bu nedenle ev ev dolaşarak 41 evi davet edeceğini söyledi.

Ev sahibi A.D.'yi de evlerine davet eden kadınlar, okumak için A.D.'nin bir elbisesini ve altınlarını istedi. Kadınlara önce altınlarının olmadığını söyleyen A.D., daha sonra dolandırıcıların, "Kalbini bozuyorsun, bu evde altın var" demesi üzerine 30 gram ağırlığında 22 ayar 1 adet bilezik, 2 adet normal yüzük ile 1 adet 35 santimetrelik ince zinciri kadınlara verdi.Altınları alan S.A ve E.G.'nin, "Eşin ve senin için 41 adet taş toplaman gerekiyor. Şimdi dışarı çık ve taş toplayarak getir" demeleri üzerine evden ayrıldığını ifade eden A.D., "Dışarı çıktıktan sonra iki kadın da bir anda ayrıldı yanımdan. Elbisenin içine baktığımda ise altınların olmadığını ve dolandırıldığımı anladım" dedi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevre illerde de benzer yöntemlerle dolandırıcılık yapan S.A ve E.G.'yi yakalamak için çalışma başlattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 15:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?