3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

'Küresel kriz' masaya yatırıldı

Nevşehir Üniversitesi tarafından ''Küresel Kriz, Belirtileri, Teşhis ve Önerileri'' konulu konferans düzenlendi.

Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Kulübü'nün düzenlediği ''Küresel Kriz, Belirtileri, Teşhis ve Önerileri'' konulu konferans, Ticaret Borsası Salonu'nda yapıldı. Almanya Erlangen-Nürnberg Üniversitesi'nden Prof. Dr. Jurgen Kahler tarafından verilen konferansta, Almanya'da geçmişte yaşanan ekonomik krizler ele alındı, günümüzdeki küresel krizin etkilerinin asgariye indirilmesi için yapılması gerekenler anlatıldı. Dr. Kahler, küresel ekonomik krizin ne anlama geldiğini anlattığı konferansında, krize karşı çözüm önerilerini bilimsel bir dille anlattı.

2007 yılında Almanya'da yaşanan ekonomik krizin nedenlerini dile getiren Dr. Kahler, krizden en çok otomotiv sektörünün etkilendiğini belirtti.Konferansında en çok Almanya'dan örnekler veren Dr. Kahler, Almanya'nın ihracata dayalı bir ekonomisinin olması nedeni ile bu krizde ihracatın Almanya'nın yanı sıra ihracat yapan diğer ülkelerde de önemli alanda daraldığına dikkati çekti.

Dr. Kahler, Almanya ile ihracata dayalı ülkelerin ekonomisinin 2007 yılında yaşanan bu krizden önemli oranda etkilendiğini vurguladı. Konferansa Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Salih Kuşluvan, dinleyici olarak katıldı. ''Küresel Kriz Belirtileri, Teşhis ve Çözüm Önerileri'' konulu konferansa akademisyen öğretim elemanları ve öğrencilerin ilgisi yoğundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 16:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?