5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kursiyerlerden ücretsiz saç kesimi

HEM KURSİYERLERİNDEN ÜCRETSİZ SAÇ KESİMİ

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan Kuaförlük kursuna devam eden genç kızlar, 6 aylık teorik ve pratik eğitimlerini dar gelirli öğrencilerin saçlarını keserek hem pratik eğitimlerini geliştirdiler hem de öğrencileri sevindirdiler.

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan Kuaförlük kursuna katılan 24 genç bayan, 6 ay süre ile devam eden eğitim çalışmalarının ardından Nevşehir'in kent merkezindeki 30 Ağustos İlköğretim Okulu, Nevşehir'in ı Acıgöl ilçesi ile Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Sulusaray ve Nar beldeleri ve Nevşehir merkez ilçeye bağlı Boğaz ve İcik köylerindeki İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 900'e yakın öğrencinin saç kesimini ve bakımını herhangi bir ücret almaksızın yaptı.

Kurs öğretmeni Serap Bilgin, eğitim dönemi içerisinde kursiyerlerin teorik bilgilerinin yanı sıra, pratik eğitimlerine de büyük bir önem verdiklerini belirterek, pratik geliştirme eğitimi ile de ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin saç kesim ve bakımlarının kursiyerler tarafından yapıldığını söyledi. Bilgin "Kuaförlük mesleğine gelecekte sahip olacak genç bayanlarımızın daha etkili bir şekilde bu dalda el hünerlerini ortaya koymaları, daha sağlıklı bir meslek eğitimi açısından oldukça önem taşıyor"dedi.

HEM KURSİYERLERİNDEN ÜCRETSİZ SAÇ KESİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 09:41:01
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 10:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökay macit IP: 81.213.214.xxx Tarih : 23.03.2011 11:31:41

iletişim numarası bulamadığım için buradan yazıyorum kusura bakmayın.halk eğitim merkezinde açılan kuaförlük bölümünde görev yapan idari personel ve eğitmenlerle  ortak bir çalışma yapabiliriz bu konuyu görüşelim...TONI&GUY EDUCATION OF HEAD GÖKAY MACİT