3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kursiyerlerin sertifika heyecanı

Nevşehir'de, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından açılan Meslek Edindirme Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Türkiye İş Kurumu'nun Nevşehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile birlikte açtığı 'Bilgisayarlı Muhasebe Yardımcı Personel Kursu' sona erdi. Kursa katılarak başarı gösteren 10 kursiyerlere sertifikaları Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü'nde düzenlenen tören ile verildi.

Burada konuşan Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel, toplumdaki vasıfsız insan gücünün vasıflı hale getirilebilmesi için kurumlarının meslek edindirme kursları açtığını ve bunda büyük bir başarı yakaladıklarını kaydetti. Birçok işsiz gencin bu kurslar sayesinde işe yerleştirildiğini ifade eden Temel, "Son dönemde çeşitli branşlarda çok sayıda meslek edindirme kursu açtık. Bu kursa katılan kursiyerlere de katıldıkları günler için ücret ödedik. Bu sayede Nevşehir'de birçok gencimizi meslek sahibi yaparak iş bulmalarına olanak sağladık" dedi.

Nevşehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Oruç Irmak ise, İŞKUR yetkililerine teşekkür ederek, "Sosyal örgütler içerisinde eğitimin hiç bitmediği örgütlerden biride bizleriz. Sürekli olarak değişen yasalar ve mevzuatlar var. Bunları takip etmek ise gerçekten çok zor. Bunları takip etmemizde bizim en büyük yardımcılarımız bu kursları başarıyla bitiren kursiyerlerimiz olacaktır" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 14:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?