4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Mahkumlara moral verdiler

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çok programlı salonun hizmete açılması nedeniyle düzenlenen programda, ünlü pop müzik sanatçısı Soner Arıca ve Nokta Tiyatrosu oyuncuları sahne aldı.

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapımı tamamlanan 190 kişilik çok amaçlı salonun açılışı nedeniyle düzenlenen törene; Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Şanverdi, Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu, cezaevi personeli ve mahkumlar katıldı. Ünlü sanatçı Soner Arıca ve Nokta Tiyatrosu oyuncularının sahne aldığı program, Arıca'nın konseri ile başladı.

Tarzının dışında seslendirdiği Türk halk müziği eserleri ile kimi kader mahkumlarına duygulu anlar yaşayan Arıca, ilk kez bir konserinde bu denli duygulandığını söyledi. Zaman zaman gardiyan ve mahkumların da türkü ve şarkılarına eşlik ettikleri Soner Arıca'nın konserinin ardından, Nokta Tiyatrosu oyuncuları sahne aldı. Sahneye konulan kısa oyunlarda gardiyanlar ile birlikte gülerek eğlenen mahkumlar, zaman zaman sahnede usta tiyatroculara eşlik etti.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, cezaevi içerisinde oluşturulan salonun yapımında Adalet Bakanlığı'nın yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de ciddi katkılarının bulunduğunu söyledi. Başsavcı Saygın, "Amacımız tutuklu ve hükümlülerin sosyal, kültürel anlamda gelişmelerini sağlamak, onlara moral verebilmek, yaşamlarını burada daha iyi sürdürebilmelerine yardımcı olabilmektir" dedi.

Ünlü sanatçı Soner Arıca ise heyecanlanmaktan ziyade çok duygulandığını belirterek, "Çünkü ilk defa böyle bir atmosferde şarkı söylüyorum. Ben herkesin eşit düzeyde doğduğunu düşünüyorum. Daha sonra yaşamın getirdiği şeyler, çevre ve eğitim insanı suçlu ya da suçsuz hale getiriyor. Önemli olan o yaşamdan gerekli dersleri alıp hayata devam edebilmek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 13:26:03
Güncelleme :26 Mart 2009 Perşembe 13:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?