6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Mahkumlara Tasavvuf Müziği konseri

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler için Türk Tasavvuf Müziği konseri düzenlendi.
 
Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan çok amaçlı spor salonunda düzenlenen konser programına Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın'ın yanı sıra Baro Başkanı Nejmi Öncül, Cezaevi Müdürü Kazım Kaya ile cezaevinde bulunan yaklaşık 200 kadar tutuklu ve hükümlü katıldı.
 
Nevşehir Tasavvuf Musikisi Sevenler Derneği tarafından düzenlenen konser programında ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon yarışması ile futbol turnuvasında derece giren tutuklu ve hükümlülere de ödülleri törenle verildi.
 
Yaklaşık 1 saat süresince devam eden konser programında günümüzün öne çıkan tasavvuf musikisi eserlerini seslendiren Nevşehir Tasavvuf Musikisi Sevenler Derneği, tutuklu ve hükümlülere adeta müzik ziyafeti çekti. Program sonunda konser programını gerçekleştiren dernek üyelerini tek tek kutlayan ve teşekkür eden Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, ceza infaz sisteminin tek amacının tutuklu ve hükümlülerin dört duvar arasında cezalarını çekmelerini sağlamak olmadığını belirtti. Saygın, "Onların moral ve motivasyonlarını artırmak ve cezalarını çekip dışarı çıktıklarında topluma yeniden kazandırılmalarını sağlamak en büyük amacımız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 14:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?