4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Mahmut Dede'den açıklama

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, hedeflerinin Nevşehir'i tüm dünyada tanınan bir marka şehir haline getirmek olduğunu söyledi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede yaptığı açıklamada, Nevşehir'in tarihi ve turistik değerlerinin yanında tarımsal ürünleri ve termal merkezleri ile birlikte Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu kaydetti. Turizm arenasında Kapadokya gibi önemli bir değere sahip olan Nevşehir'in bu güne kadar dünya turizminde yeterince tanıtılamadığını ifade eden AK Parti Milletvekili Dede, bölgenin en önemli sorunlarından birinin tanıtım eksikliği olduğunu vurguladı. Bölgenin tüm dünyada daha iyi tanıtılabilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Dede, "Hedefimiz Nevşehir'i Türkiye ile birlikte tüm dünyanın tanıyacağı bir marka kent haline getirmek" dedi. 

Dede, "Nevşehir her zaman dile getirdiğimiz gibi sadece Türkiye'nin değil dünyanın en mükemmel şehirlerinden biri. Doğal güzellikleriyle, kültürüyle ve Allah'ın bahşetmiş olduğu o güzel doğasıyla gerçekten bütün dünyada Kapadokya adıyla tanınan herkesin bildiği bir şehir. Fakat bu bölge bildiğiniz gibi uzun yıllardır kendi içerisinde sadece bazı tur operatörlerinin bazı turizm firmalarının getirdiği turistlerle tanınan bir bölgeydi. Fakat son 5-6 yılda artık Nevşehir Belediyesi'nin de şehrimize yapmış olduğu o modern şehir görüntüsüyle beraber bizim de bu bölgeyle alakalı çok ciddi bir alt yapı oluşturmamız lazım. Bunun ön çalışması da tanıtım olmalı. Nevşehir'in şu anda en önemli eksikliği bence tanıtım. Çünkü tanıtım olmadan hiç bir yerin yeterince tanınmayacağını biliyoruz. Nevşehir sadece Kapadokya ile değil çanağı ile çömleği ile el sanatlarıyla, üzümü ile, kabak çekirdeği, termal bölgesi, turizm merkezleri ile Türkiye'nin en önemli illerinden biri" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 10:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?