6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Markanıza sahip çıkın

Marka konusunda yaşanılan gelişmelere dikkat çeken Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Sacit Uzer, bugüne kadar henüz marka tescili yaptırmamış firmaları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. 

Firmaların markalaşma konusunda önemli yatırımlar yaptığını hatırlatan Uzer, artık büyük firmaların birden fazla marka tescil ettirdiği ve hatta ileride yapacakları işlerle ilgili marka tescillerini şimdiden yaptırdıklarına dikkat çekerek, her şeyden önce marka tescilinin yapılmasını, bunun ardından üretime geçilmesi gerektiğini söyledi. 

Marka tescili yaptırmadan, markasını güvence altına almadan üretime geçen firmaların ileriki dönemlerde çok çeşitli sıkıntılarla karşılaştıklarını belirten Uzer, "Özellikle üretici firmalarımız, markalarına gereken önemi vermeli ve tescilli markalarıyla piyasaya girmelidir. Küçük işletmelerde marka için yapılacak yatırıma gereken önemin zamanında verilmemesi, ileride firmaları zor durumda bırakmamaktadır. Firmalarımızın, yatırıma başlamadan önce marka konusunda hassas davranmaları, kullanacakları markalarına işin başında sahip çıkmaları gerekmektedir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2006 Perşembe 11:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?