4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Meclis Araştırma Komisyonu'na tepki

TBMM Araştırma Komisyonu'nun Nevşehir, Ürgüp, Göreme gibi yerlere Kapadokya denilmemesi konusundaki görüşüne, turizmciler tepki gösterdi.

Türkçe'deki bozulmanın araştırılması, korunması ve geliştirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'nun raporu, Nevşehir'deki turizmciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Raporda yer alan Kapadokya ve Efes gibi adların kullanılmaması gerektiğini savunan görüşlere katılmayan turizmciler, bu isimlerin Türkiye'de artık bir turizm markası haline geldiğini savundu.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, komisyonun Türkiye ve dünya gündeminde daha önemli konular varken, bu gibi şeylerle uğraşmasını gereksiz bulduklarını söyledi.

Nevşehir ve yöresinin tüm dünyada 'Kapadokya' adıyla bilindiğini ve bu adın kullanılmamasının mümkün olmadığını savunan Tok, "Bu çalışma neden yapılıyor, aklımız ermiş değil. Zaten Nevşehir-Avanos-Ürgüp, bunlar bilinen il ve ilçe isimleri. 'Kapadokya' destinasyon olmuş bir isim ve bu bölgede turizm bu ad altında yapılıyor. Bunu değiştirmenin ne anlamı var? Biz çok akıl erdirmiş değiliz ve buna taraftar da değiliz. Bunu değiştirmiş olsalar bile yine de 'Kapadokya' ismi kullanılacak. Onun için böyle bir işgüzarlığa gerek olduğunu sanmıyorum. Günümüzde ABD'deki bankaların batması, terör olayları varken, bu gibi şeylerle neden uğraşılıyor, bilmiyoruz. Tanıtım için efor sarf edilse, turizm için yapılması gereken şeyler gündeme gelse daha iyi. Bunların yapılması gerekirken isimler üzerinde durulmasını yadırgıyoruz. Çok da hoşumuza gitmiyor. Hiçbir yararı olacağına inanmıyoruz. Zarar verir, yarar vermez. Kapadokya artık bir destinasyon olmuş. ABD'de, Uzakdoğu'da ve Avrupa'da bu bölge 'Kapadokya' adıyla tanınıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?