5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Memur-Sen'den AKP'ye ziyaret

MEMUR-SEN'DEN AK PARTİYE ZİYARET

AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut'u ziyaret eden Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, anayasa değişikliği konusunda bir sivil toplum kuruluşu olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, beraberinde sendikasına bağlı şube başkanları ile birlikte AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut'u ziyaret etti AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yalvaç'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Özdemir, yeni bir anayasanın Türkiye'de tıkanan bir çok sorunun çözümüne yardımcı olacağını belirterek şu anki meclisin böyle bir değişikliği yapabileceği kanaatinde olduklarını vurguladı. Özdemir, "1980 yılında yapılan bir asgari darbe neticesinde 1982 yılında bir anayasa kabul edildi. Yaklaşık 30 yıldır ülke gündemini meşgul eden, pek çok sorunun çözülmemesine neden olan bir anayasadır bu. Bu anayasa için her gelen iktidar değiştirme sözü vermesine rağmen 30 yıldır bu anayasa değiştirilemedi. Cumhuriyet döneminde yapılan anayasaların hemen darbe ertesinde olması ülkemizin demokratik bir ülke olma yolundaki çabalarına maalesef engel olmaktadır. Biz bu anayasanın toptan değiştirilmesinden yanayız. Tabi ki ülke gündemini uzun bir süredir meşgul eden bu anayasa tartışmasına bizde sivil toplum örgütleri olarak katkı sağlamayı her fırsatta istediğimizi söyledik. Şu anki TBMM'nin bir anayasa değişikliği yapması için yeterli olduğuna inanıyoruz. Çünkü bazılarının 'Bu meclis anayasa yapamaz, bundan sonraki meclise bırakalım.' şeklindeki görüşlere katılmıyoruz. TBMM milletin iradesiyle oluşmuş bir meclistir. Eğer bu meclisin anayasa dışındaki kanunları yapabiliyorsa anayasa değişikliklerini de pekala yapabilmeli. Şayet anayasanın öngördüğü değişiklik sayısına ulaşılamazsa bu durumda referanduma gidilebilir ki bu da halka gitmek anlamında, milli iradenin tescili anlamında son derece önemlidir. Biz sorunların anayasadan kaynaklandığına inanıyoruz. Özellikle çalışanların önlerindeki engeller olmak üzere grevli toplu sözleşmeli sendikal hak verilmesi, memurların siyaset yapmasındaki engellerin kaldırılması gibi hususlar başta olmak üzere Türkiye'de tıkanan sorunların aşılması için yeni bir anayasanın şart olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Memur-Sen olarak bizlerin görüşü açık. Bir anayasa değişikliği için paketin TBMM'ne getirilmesi bizleri mutlu etmiştir. Bu konuda sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen her şeye hazırız. " dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Memur-Sen yöneticilerine teşekkür eden AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut'ta, anayasanın bir devlet-millet kucaklaşması olduğuna inandıklarını ve mevcut anayasanın değişen dünya düzeninde, demokratikleşen toplumlardaki yargı düzeyini taşımadığını söyledi. Demokratikleşmenin güçlenmesi, temel hak ve özgürlükler noktasında tamamen halkı kucaklayan bir sivil anayasanın yapılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Erkut, "Bu süreçte değişim ve dönüşümün karşısında her kurum gerekli tedbirleri almalı ve bu değişim düzenine ayak diremenin mantıksız olduğunu düşünüyoruz. Zaten sürece baktığımız zaman günümüzde yaşadığımız sıkıntıların tamamen statik düşüncelerden, statükonun günümüze gelen yansımalarının sancılarını yaşıyoruz. Bizler 23 maddelik bir tasarıyla şu anda bu konuyu gündeme getirdik. Başta muhalefet partileri olmak üzere diğer siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Şu görülüyor ki toplumun beklentilerini göz ardı etmemiz mümkün değil. Bu noktada ciddi anlamda, şu anda muhalefet partilerinin dışında bu konunun desteklendiğini görüyoruz. Tabi ki biz bu süreci hafta sonuna kadar sürdüreceğiz ve her türlü öneriye açığız" diye konuştu.

MEMUR-SEN'DEN AK PARTİYE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 16:28:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 18:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?